10 februarie 9:57 AM

Abonare la google news

Zeci de percheziţii în Capitală şi în patru judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii bucureşteni efectuează miercuri dimineaţă 30 de percheziţii domiciliare în Capitală şi în patru judeţe – Ilfov, Prahova, Bacău şi Constanţa, în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 22 şi, respectiv, 8 mandate de percheziţii domiciliare în cauze privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”⁣, precizează Poliţia Capitalei.

Astfel, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a Sectorului 2 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în executare 22 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Bacău şi 26 de mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniile achiziţiilor de produse textile şi a legumelor şi fructelor.

Prejudiciu de 3 milioane de lei

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 3 milioane de lei.

Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2.

Tot miercuri dimineaţă, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pune în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 5 mandate de aducere, în municipiul Bucureşti şi judeţul Constanţa, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului în acest caz se ridică la aproximativ 4,6 milioane lei.

Dosarul „Măști neconforme”. Cinci percheziții în București. Fostul director UNIFARM, adus la audieri! (VIDEO)

Dosarul măștilor neconforme explodează. Miercuri dimineață, polițiștii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au descins la cinci adrese din București și județul Ilfov, având mandate de percheziții domiciliare!

Cazul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București are legătură cu măștile neconforme distribuite pe piața din România.

Sursa: Gandul