2 iunie 1:30 PM

Abonare la google news

Zeci de migranți români, cazați în condiții inumane în Olanda. Autoritățile au decis doar să îl avertizeze pe angajator

Peste 50 de români au fost descoperiți de către autorități la o fermă din estul Olandei, aceștia lucrând și locuind în condiții mizerabile.

Autoritățile locale din Maasguow au anunțat că au descoperit, în urma unui control, zeci de migranți din România care lucrau în condiții inumane și degradante la o fermă din Linne, informează Antena3.

Aceștia veniseră în Olanda la cules de sparanghel și locuiau într-un spațiu extrem de mic, insalubru și cu utilități precare, spun oficialii locali.

„Rareori am întâlnit o situatie atât de degradantă”, a declarat primarul din localitate referitor la situația românilor.

Reprezentanții Primăriei, ai Poliției și ai Inspectoratului pentru Afaceri Sociale și Ocuparea Forței de Muncă, au efectuat o inspecție la ferma din Linne.

Aceștia au constatat atât faptul că oamenii nu aveau spațiu suficient, dar și că siguranța le era pusă în pericol.

Neregulile au fost descoperite după ce reprezentanţii primăriei, împreună cu Poliţia pentru străini şi Inspectoratul pentru Afaceri Sociale şi Ocuparea Forţei de Muncă, au efectuat o inspecţie a fermei din Linne.

Spaţiul nu dispunea de detectoare de incendiu sau stingătoare, nici nu era prevăzut cu căi de evacuare.
De asemenea, ferestrele erau baricadate, iar recipiente de gaz şi arzătoare erau prezente peste tot.

Mai mult, bucătăriile erau pline de mizerie atunci când au ajuns inspectorii. În total, în locuința respectivă se aflau 70 de paturi, unele dintre ele suprapuse.

Muncitorii români se temeau de șeful de echipă

Potrivit primarului localității, unii dintre muncitori i-au lăsat impresia de vulnerabilitate şi teamă faţă de şeful de echipă care le coordonează munca.

Cu toate că au descoperit aceste nereguli, autoritățile nu au considerat că se impune să închidă ferma sau să-l sancționeze cu amendă pe proprietar.

Acestuia din urmă i-a fost pus în vedere că dacă va încălca din nou regulile va fi amendat. Totodată, autoritățile i-au cerut să mute migranții în condiții mai bune de trai în termen de două zile.

Citeste articolul pe Gandul