vineri 3 decembrie 1:33 PM

Abonare la google news

Wizz Air: Peste 90% dintre membrii echipajului de bord sunt vaccinaţi


Peste 90% dintre membrii echipajului de bord Wizz Air sunt vaccinaţi, respectând termenul de 1 decembrie până la care ar fi trebuit să fie vaccinaţi sau să se testeze regulat suportând costurile doar dacă nu s-au vindecat recent de Covid-19, a anunţat vineri operatorul aerian, citat de Agerpres.


“Condiţia vaccinării sau a testării regulate susţine angajamentul companiei aeriene de a proteja sănătatea şi siguranţa pasagerilor şi angajaţilor săi. După anunţul Wizz Air din septembrie de a introduce vaccinul împotriva Covid-19 pentru toţi membrii echipajului de bord şi însoţitorilor de zbor, compania aeriană poate confirma că rata de vaccinare a acestora este peste rata medie de vaccinare din majoritatea pieţelor sale”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, regulamentul nu impune vaccinarea, însă membrii echipajului care nu sunt vaccinaţi vor trebui să-şi acopere costul testării începând din 1 decembrie.

“Membrii nevaccinaţi ai echipajului care pot furniza dovada medicală de scutire vor putea face teste antigen/PCR în mod regulat. Decizia de a solicita echipajului să aibă vaccinul Covid-19 reflectă cercetări care demonstrează eficacitatea vaccinului drept cea mai bună formă disponibilă de protecţie împotriva Covid-19”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, Wizz Air a organizat webinarii regulate şi consultări individuale cu epidemiologi pentru a-şi educa personalul despre vaccinuri şi pentru a răspunde la orice întrebări pe care le-ar putea avea angajaţii.

“Suntem încântaţi să anunţăm că 90% dintre membrii echipajului nostru de bord sunt deja vaccinaţi. La începutul pandemiei, am fost printre primii din industrie care au implementat măsuri stricte de sănătate şi siguranţă, deoarece înţelegem pe deplin responsabilitatea de a proteja echipajul şi pasagerii la bord, prin atenuarea riscurilor COVID-19, şi înţelegem rolul crucial pe care îl joacă vaccinul în acest sens”, a afirmat Johan Eidhagen, Chief People Officer la Wizz Air Group.

Wizz Air, companie aeriană low-cost, operează o flotă de 145 de aeronave Airbus A320 şi A321. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri şi aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.

Economedia.ro