31 ianuarie 9:27 PM

Abonare la google news

Weekend perfect pentru Halvor Egner Granerud în etapa de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile de la Willingen

Halvor Egner Granerud a câștigat ambele concursuri de la Willingen, desfășurate în acest weekend în cadrul Cupei Mondiale la sărituri cu schiurile, și s-a desprins la peste 300 de puncte în fruntea clasamentului general.

Weekend perfect pentru Halvor Egner Granerud la Willingen

Cupa Mondială la sărituri cu schiurile a poposit în acest weekend în Germania, la Willingen, acolo unde au fost programate concursurile 16 și 17 din calendarul competițional (din totalul de 28). Halvor Egner Granerud s-a dovedit încă o dată a fi cel mai bun, el reușind să adune maximum posibil de puncte – 200, în urma celor două întreceri.

Sâmbătă, liderul Cupei Mondiale a câștigat fără emoții, având cele mai lungi sărituri în ambele manșe, 147,5 metri, respectiv 145 de metri, în urma cărora a adunat 285.5 puncte. El a avut un avans de 8.9 puncte față de următorul clasat, Andre Tande (Norvegia), în timp ce podiumul a fost completat cu Kamil Stoch (Polonia).

Azi, concursul a fost mai degrabă o „loterie”, din cauza condițiilor meteorologice destul de dificile, astfel că a fost dusă la bun sfârșit doar o manșă. Și de această dată, Halvor Egner Granerud a gestionat cel mai bine situația și a realizat un zbor de 149 de metri!

Norvegianul a câștigat concursul cu un avans de aproape 20 de metri față de următorul clasat, Piotr Zyla (Polonia). Pe locul 3 a terminat Markus Eisenbichler (Germania).

Halvor Egner Granerud a ajuns astfel la opt victorii în acest sezon.

„Sunt impresionat. Este incredibil că reușește să-și țină nervii sub control și să facă un astfel de salt în condiții extrem de solicitante. Vântul bătea din toate părțile, dar el a fost foarte stabil. Iată ce îl deosebește de ceilalți”, a declarat Alexander Stoeckl, antrenorul echipei naționale a Norvegiei, despre elevul său.

Tânărul norvegian de 24 de ani și-a mărit avantajul în clasamentul general al Cupei Mondiale la 318 puncte față de Markus Eisenbichler.

Sursa: Prosport