Abonare la google news

Webinare gratuite pentru cadrele didactice, pentru îmbunătățirea competențelor digitale și a predării interactive

Cadrele didactice care vor să își perfecționeze competențele digitale, o pot face participând la o serie de webinare gratuite, la noua ediție WEBDIDACTICA.

Organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, webinarele se desfășoară în perioada 14-18 iunie, iar înscrierile se fac între 3 și 13 iunie, prin completarea unui formular pewww.fundatiadanvoiculescu.ro.

Participarea la aceste webinare este gratuită, iar cadrele didactice înscrise în program vor primi un certificat de participare.

Partenerii ediției a IV-a WEBDIDACTICA sunt: Academia de Inovare și Schimbare prin Educație Fischer Enghlish HUB, Greco România, MGT Educațional și WACOM.

Cadrele didactice vor învăța să se adapteze la metodele de predare moderne și interactive, utilizând o serie de dispozitive digitale, precum tabletele și monitoarele interactive.

Totodată, ultimul webinar este dedicat unei lecții demonstrative de utilizare a unei aplicații de e-learning, susținut de profesorul Adrian Mehedinți, care este unul dintre cei doi profesori români care au participat, timp de o săptămână, la un program de instruire în Centrul Educațional NASA, din Alabama, unde au învățat metode noi, mai atractive pentru elevi, de predare a fizicii și astronauticii.

”Utilizez permanent în activitatea didactică platforma de e-learning mozaLearn și aplicația mozaBook dedicată profesorilor pentru ecrane digitale. Sunt pasionat de aspectele interdisciplinare ale fizicii și de tehnicile didactice inovatoare, materializate în integrarea cunoștințelor de astronomie și astrofizică în lectiile de fizică, folosirea activităților STEM (învățate în urma participării în anul 2014 la Honeywell Space Academy – Huntsville Alabama) tehnici experimentale dedicate abordării practice a fizicii”, a declarat Prof. Adrian Mehedinți.

Citeste articolul pe Stiripesurse