Abonare la google news

Vremea azi, 9 iunie. Instabilitatea creşte din nou după prânz

Miercuri, instabilitatea creşte din nou după prânz. Vin alte serii de averse la deal şi la munte, de asemenea în sudul, în estul şi centrul ţării.

Nu lipsesc fenomenele electrice şi se menţin condiţiile de grindină şi de vijelii. În schimb, în zonele vestice avem o zi însorită, cu temperaturi puţin mai ridicate decât ar fi normal. Pe aici se ating 29…30 de grade. Cel mai răcoare o să fie în depresiuni, pe unde se vor înregistra 21…22 de grade.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, norii se vor strânge din a doua parte a zilei şi vor aduce averse locale. Până atunci vor fi şi perioade cu soare şi temperaturile urcă până la 26 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă instabilitate şi ploi în mai multe reprize pe parcursul zilei. Ploile vor fi însoţite de feneomene electrice, vijelii şi sunt condiţii de grindină.

Ploile vin şi în jumătatea de nord a Moldovei. Izolat se pot strânge cantităţi de apă de 40 l/mp, vântul va avea intensificări de scurtă durată pe timpul ploilor şi temperaturile cresc uşor.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme mai bună şi ploile pot să apară doar izolat. La amiază se ating 26-27 de grade în Maramureş.

În ţinuturile vestice, găsim soare şi atmosferă plăcută. Temperaturile cresc uşor şi ajung pe la 30 de grade.

În Transilvania, se anunţă înnorări şi ploi zgomotoase, mai ales în zonele de munte, pe unde se pot strânge cantităţi mai mari de apă. Se arata şi soarele printre nori, iar maximele termice se opresc pe la 27 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, atmosfera va fi plăcută în prima parte a zilei, dar treptat se adună norii şi vor aduce ploi locale, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Se încălzeşte uşor şi după prânz se ating 30 de grade în vestul Olteniei.

Şi în ţinuturile sudice aşteptam vreme frumoasă la început, însă spre seară se înmulţesc norii şi vor fi averse şi fenomene electrice. Maximele termice, în creştere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 27 de grade.

Vremea în București

 

 

 

În Bucureşti, vremea se schimbă din nou după prânz. Vor fi perioade cu înnorări şi ploi destul de serioase, iar în termometre se ating 27 de grade. La noapte cerul devine variabil şi minimă se opreşte pe la 14 grade.

Vremea la munte

 

 

 

La munte, atmosfera devine instabilă din a doua parte a zilei, iar ploile apar mai mult în Carpaţii Meridionali şi în cei Orientali. Se pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat şi sunt posibile căderi de grindină şi vijelii. În masivele vestice, avem vreme mai bună, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri.

Vremea pe litoral

 

 

Şi la mare o să plouă după-amiaza şi seara. Vor fi averse trecătoare, cu tunete, fulgere şi scurte intensificări de vânt. Apare şi soarele pe parcursul zilei, iar temperaturile ajung la valori plăcute, de 24…25 grade. Apa mării rămâne destul de rece şi va avea în jur de 18 grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

Miercuri avem vreme frumoasă în vestul ţării, pe unde se ating 30 grade. În rest, apar ploi zgomotoase şi se pot strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Şi joi o să plouă, mai ales pe seară, în zonele înalte, dar şi prin sud, est şi centru. Vor fi ploi torenţiale, ce pot veni cu grindină şi vânt puternic.

Şi vineri avem vreme instabilă. Aversele apar tot în a doua parte a zilei, de acesta dată în majoritatea zonelor. Mai pot aduce cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină şi vijelii.

Sâmbătă vin alte serii de averse la deal, la munte, în sudul şi centrul ţării. În rest, avem atmosferă plăcută, ploi sporadice şi temperaturi normale pentru acest moment al anului.

Citeste articolul pe Stirileprotv