duminică 5 septembrie 9:00 AM

Abonare la google news

Vremea azi, 5 septembrie 2021. Se răcoreşte în jumătatea estică a ţării și vor fi precipitații în zonele de munte


Vremea azi, 5 septembrie 2021. Duminică se răcoreşte în jumătatea estică a ţării. O să picure trecător în zonele de munte, prin est şi prin centru, iar vântul se intensifică în sud şi sud-est.


Maximele pleacă de la 16…17 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ajung la 27…28 de grade în Banat şi Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare, înnorări şi câteva ploi slabe, mai ales în orele serii. Vântul prinde putere, îndeosebi pe litoral, iar temperaturile scad faţă de ziua trecută, când s-au atins 27…28 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se înnorează şi e posibil să cadă 2…3 stropi de ploaie, iar vântul devine ceva mai activ. După cele 26 de grade de ieri, duminică maximele se opresc pe la 22…23 de grade.

Un aer mai rece pătrunde şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Pe aici vor fi cel mult 20 de grade şi o să plouă slab, din când în când. Se mai răceşte şi pe timpul nopţii şi temperaturile coboară până la 6…7 grade.

În nordul Transilvaniei şi Maramureş continuă vremea frumoasă şi nu sunt anunţate ploi. Amiază ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi agreabile, în jur de 22…23 de grade, dar la noapte se răceşte şi aici.

Vestul ţării are parte de o zi foarte reușită, cu soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi potrivite pentru început de septembrie. În Banat se vor înregistra 27, poate 28 de grade.

În Transilvania avem o dimineaţă rece, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat ceaţa. A fost emis şi un cod galben în acest sens, valabil până la ora 9, în judeţul Harghita. Peste zi apar ceva înnorări şi e posibil să plouă, în special în zonele de munte, iar în estul provinciei se face mai răcoare decât ieri.

În Oltenia avem soare şi vreme bună în cea mai mare parte a zilei, înnorări trecătoare în zonele mai înalte şi până la 28 de grade în termometre.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme destul de frumoasă, dar cu vânt activ şi temperaturi în scădere faţă de ziua trecută.

Vremea în Bucureşti

 

Se răcoreşte şi în zona Capitalei. Ieri au fost 27 de grade, astăzi maxima se opreşte pe la 24 de grade. Atmosfera se menţine însorită, dar vântul devine mai insistent. La noapte se vor înregistra 12 grade în centru şi vreo 9 grade la marginea oraşului.

Vremea la Munte

 

Temperaturile scad şi în zonele de munte, îndeosebi în masivele estice. Apar ploi slabe, trecătoare, dar vor fi şi perioade însorite. Vântul va avea intensificări, mai susţinute în zona Carpaţilor de Curbură.

Vremea pe Litoral

 

Vremea se răceşte şi la malul mării. O să avem atmosferă schimbătoare şi câteva reprize de
ploaie în a doua parte a zilei. Vântul prinde putere şi va atinge viteze de 45…50 Km/h; în aer vor fi
cel mult 22 de grade, iar apa mării va avea 21 de grade.

 

Stirileprotv.ro