Abonare la google news

Vremea azi, 5 februarie. Weekend cu ger și ninsori

Astăzi se răcește în nordul și nord-vestul țării, dar în rest vremea se menține foarte caldă. În sud și în est, atmosfera va fi însorită, însă în celelalte zone vom avea înnorări și ploi, iar la munte va fi lapoviță.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, iar maximele pleacă de la 5 grade în Bucovina și vor ajunge până la 18…19 grade în Muntenia și Oltenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă și un vânt mai insistent după prânz iar temperaturile se mențin ridicate pentru această dată.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi însorită, vântul se întețește pe parcursul zilei iar maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei și în Bucovina domină vremea închisă și o să plouă cam peste tot, iar la munte vor fi ninsori și lapoviță. Ieri la Suceava au fost 15 grade dar astăzi se răcește și vor fi cel mult 5 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul va fi acoperit de nori și o să plouă, dar în zona Carpaților Orientali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Citeste si:  Germania prelungește lockdownul până în 14 februarie

În ținuturile vestice se anunță mulți nori și precipitații mai ales sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări iar maximele ajung până la 13 grade.

În Transilvania temperaturile se mențin ridicate pentru luna martie. Norii vor fi numeroși, mai ales în regiunile vestice, o să plouă, dar în zonele de munte vor fi precipitații mixte. Treptat, se intensifică vântul, iar pe crestele montane se vor depăși viteze de 80….100 Km/h.

În schimb, în sud-vestul țării se anunță soare și atmosferă plăcută și doar în zonele mai înalte sunt posibile câteva ploi. Va continua să se încălzească și după prânz se vor atinge 19 grade în vestul Olteniei.

În ținuturile sudice vremea va fi plăcută, temperaturile mai cresc puțin și vântul devine insistent.

Vremea în țară

Sâmbătă, se face rece în toată țara. În sud se anunță lapoviță sau ninsoare, iar în zonele înalte de aici o să ningă consistent. Prin centru și est va fulgui trecător, iar vântul va spori senzația de frig în cea mai mare parte a țării.

Citeste si:  Singura localitate din România în care școala va începe online pe 8 februarie. Motivul pentru care s-a luat această decizie

Duminică avem vreme rece, mai ales dimineața și noaptea, când o să fie ger în depresiuni. Atmosfera va fi însorită și vântul mai are unele intensificări în sud-est.

Luni va mai ninge slab în zona Carpaților Orientali și în Moldova, dar în rest se anunță vreme bună și temperaturi în creștere ușoară.

Vremea în București

În București astăzi avem încă o zi foarte caldă, cu temperaturi de până la 18 grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin și vântul va crește treptat în intensitate. La noapte se înnorează și spre dimineață așteptăm ninsori slabe sau lapoviță.

Sâmbătă se răcește tranșant și o să avem vreme urâtă cu înnorări și precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în prima parte a zilei. Vântul va sufla cu 40-50 km/h, iar maxima se oprește pe la 4 grade. În noaptea următoare vor fi minus 3 grade.

Duminică așteptăm vreme mai bună, se arată trecător și soarele iar spre seară se înseninează. Se încălzește ușor, se ating 7 grade și vântul se domolește.

Luni va predomina vremea frumoasă, se încălzește ușor și vântul va fi activ. Temperatura maximă va fi de 11 grade, iar cea minimă de minus 2 grade.

Citeste si:  Calendar ortodox 16 februarie 2021. Sf Mucenici Pamfil și Valentin

Vremea la munte

La munte se răcește în masivele nordice și precipitațiile se vor extinde treptat. Pe parcursul zilei va fi lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și va ninge mai consistent în zona Carpaților Orientali. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 80…100 km/h și va fi viscol.

Sâmbătă vremea devine rece, chiar geroasă pe timpul nopții. Va ninge serios în Carpații Meridionali și în cei de Curbură, dar în rest va fulgui puțin. Vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă, cu viteze de peste 80 km/h, mai ales în zonele de creastă din Meridionali.

Duminică predomină timpul frumos, dar va fi în continuare destul de frig și o să avem ger dimineața și noaptea în aproape toată zona montană. Pe văi și în depresiuni izolat va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Luni se încălzește însă dimineața și noaptea vremea se menține rece. În Carpații Orientali vor fi înnorări și ninsori slabe dar în restul zonelor de munte se arată trecător și soarele.

Citeste articolul pe Stirileprotv