miercuri 21 septembrie 6:24 PM

Abonare la google news

Vremea azi, 21 septembrie. Prognoza meteo pentru București și restul țării


Vremea se menține rece. O să plouă în jumătatea nordică a ţării, iar pe partea sudică vor fi ceva averse în a doua parte a zilei. Maximele pleacă de la 12 grade în depresiuni şi se opresc la 20 de grade în sudul României.


 

Vremea în România

În Dobrogea şi în Bărăgan găsim atmosfera însorită, temperaturi modeste şi condiţii de ploaie în orele serii. Pot fi averse cu descărcări electrice, iar maximele nu vor trece de 20 de grade.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi destul de rece, cu soare, dar şi câteva reprize de ploaie după-amiaza şi seară. Ploile vin pe zone restrânse, iar temperaturile, la fel ca ieri, ajung pe la 18-19 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, atmosfera se menţine închisă toată ziua şi o să plouă din când în când. Pe aici se intensifică şi vântul, iar temperaturile, mult mai scăzute decât ar fi normal, se opresc la 16-17 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş o să fie şi mai frig. Vom avea o zi mohorâtă, cu ploi frecvente şi doar 14 grade pe la amiază. Mai sunt ceva condiţii de ploaie şi pe timpul nopţii şi temperaturile cobora până la 5-6 grade.

Vreme foarte rece găsim şi în ţinuturile vestice. Maximele ajung cu greu pe la 16 grade; cerul rămâne acoperit de nori şi o să plouă, mai ales timpul zilei. La noapte se ating şi pe aici valori de 5-6 grade.

Şi în Transilvania avem vreme destul de neplăcută, cer noros, ploi, dar şi ninsori şi lapoviţă în zonele mai înalte de munte. Maximele se opresc la 14 grade, iar la noapte, în depresiuni s-ar putea să fie brumă.

În Oltenia găsim vreme frumoasă în prima parte a zilei; înnorări şi câteva averse trecătoare mai târziu. Vântul devine mai insistent, iar temperaturile scad puţin faţă de ieri şi se face mult mai frig decât în mod obişnuit.

Şi în sudul ţării avem vreme schimbătoare, înnorări şi ceva averse în orele serii. Până atunci, atmosfera se menţine destul de însorită, dar temperaturile nu reuşesc să treacă de 20 de grade.

Ziua de joi ne-aduce vreme mult mai rece decât ar fi normal. Ploile se extind în vest, nord, centru, la deal şi la munte, însă vor fi destul de slabe. În sud şi în sud-est găsim atmosfera ceva mai plăcută şi doar câţiva stropi.

Vineri avem încă o zi cu temperaturi foarte scăzute. O ploua în nord, în centru şi pe partea estică, iar la munte o să fie lapoviţa şi ninsoare. În vestul tarii se arată soarele.

Sâmbăta, temperaturile cresc uşor, dar tot va fi mai frig decât ar trebui. În nordul, centrul şi estul tarii pot să apară câţiva nori de ploaie, iar vântul bate mai tare la munte şi în est. Pe creşte mai sunt ceva condiţii de lapoviţa şi ninsoare.

Vremea în București

În Bucureşti ne-aşteaptă încă o zi rece cu cel mult 20 de grade pe la amiază. Mai pe seara se adună norii şi sunt posibile averse cu descărcări electrice. La noapte vor fi 8 grade în centru şi 5 grade în cartierele de la marginea oraşului.

Joi avem atmosfera schimbătoare, înnorări şi ploi slabe în a doua parte a zilei. Pot fi şi fenomene electrice, iar temperaturile rămân modeste şi nu trec de 19 grade.

Vremea se menţine rece şi vineri. Cerul va fi cam înnorat şi o să picure trecător. Maximele ajung la valori de luna Octombrie, în jur de 18 grade.

Şi sâmbătă o să fie destul de frig, mai ales la începutul zilei. O să avem o zi însorită, cu vânt domol şi atmosferă plăcută după prânz, când se ating vreo 20 de grade.

Vremea la munte

La munte, miercuri nu prea zărim soarele. Va fi în continuare foarte frig şi o să plouă în majoritatea masivelor. La altitudini mari găsim atmosfera de iarnă: lapoviţă, ninsoare şi un vânt destul de insistent.

Joi avem încă o zi mohorâtă şi rece, cu ploi frecvente, dar şi lapoviţa şi ninsoare la peste 1600 de metri altitudine. Vântul se intensifică în masivele sud-vestice.

Vreme foarte rece avem şi vineri. Atmosfera se menţine închisă şi mai vin câteva ploi slabe, iar în zonele înalte vor fi din nou ninsori şi lapoviţă.

Sâmbătă se arata trecător soarele. S-ar putea să plouă puţin în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Pe creşte mai sunt ceva condiţii de lapoviţă şi ninsoare şi vântul are unele intensificări.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: vremea azi, vremea maine, vremea in Bucuresti, vremea la munte,

Dată publicare: 21-09-2022 07:35

Stirileprotv.ro