20 mai 12:40 PM

Abonare la google news

Vremea azi, 20 mai. Vom avea vreme rece şi instabilă, iar aversele pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă

Vremea azi, 20 mai. Joi avem vreme rece şi instabilă, iar aversele pot lăsa în urmă cantităţi mari de apă.

S-ar putea să cadă şi grindină, iar vântul va avea intensificări aproape peste tot, cu viteze mai mari în vest şi în sud-vest, de asemenea, în sud-est şi în zona înaltă de munte.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăganul prindem vreme închisă. O să plouă, vântul va avea intensificări, iar temperaturile pierd vreo 6…7 grade faţă de ieri şi se opresc la 18 grade Celsius.

O situaţie similară avem şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Şi pe aici se face mai răcoare, iar cerul rămâne acoperit de nori pe tot parcursul zilei. O să plouă abundent, iar în zona Carpaţilor de Curbură se pot strânge peste 70 de litri de apă pe metru pătrat.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim tot atmosferă închisă. Vor fi înnorări persistente, iar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali ploile pot aduce peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme mohorâtă. Vor fi averse abundente şi se vor înregistra peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. În plus, până mâine noapte, în zonă este în vigoare un cod galben de inundaţii.

În ţinuturile vestice urmează o zi rece şi tare neplăcută. Aversele vor lăsa în urmă peste 25 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va avea intensificări. În plus, riscul de inundaţii este foarte ridicat: până la ora 12, pe râul Crișul Negru este COD ROŞU de inundaţii, iar pentru celelalte râuri din zona hidrologii au emis coduri galbene şi portocalii, valabile până mâine noapte.

În Transilvania avem TOT atmosferă închisă. O să plouă foarte mult, iar în zona Carpaţilor Meridionali se pot strânge peste 70 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se înteţeşte în zona înaltă de munte, iar la noapte va sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

În Oltenia găsim vreme instabilă. Vor fi înnorări, apar averse însoţite de descărcări electrice, iar vântul va avea unele răbufniri. La deal şi la munte vor fi cantităţi mari de apă, iar temperaturile urcă până la 20, poate chiar 21 de grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice. Pe parcursul zilei apar averse cu tunete şi fulgere, iar în zonele mai înalte se pot strânge cantităţi importante de apă. Temperaturile pierd vreo 6…7 grade faţă de ieri, iar astăzi NU vor fi mai mult de 18 grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti se răceşte şi prindem atmosferă instabilă. Vor fi înnorări, o să plouă destul de consistent, iar vântul se înteţeşte pe parcursul zilei. La amiază, maxima se opreşte la 18 grade Celsius. La noapte mai vin câteva averse, iar temperatura coboară până la 10 grade.

Vremea la Munte

 

La munte vor fi averse zgomotoase, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură se pot strânge peste 70 de litri de apă pe metru pătrat. La altitudini mari ploile VOR TOPI stratul de zăpadă deja existent, iar pe crestele masivelor sudice vântul va avea intensificări de peste 70 de km/h.

Citeste articolul pe Stirileprotv