joi 18 noiembrie 8:00 AM

Abonare la google news

Vremea azi, 18 noiembrie 2021. În vest, nord şi centru avem o zi cu ploi trecătoare şi temperaturi scăzute

Joi, în vest, nord şi centru avem o zi destul de mohorâtă, cu ploi trecătoare şi temperaturi mai scăzute decât ieri.


 

În rest, prindem vreme mai bună, iar maximele pleacă de la 3 grade în Maramureş şi ajung pe la 13 grade în zona Olteniei.


Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Ziua începe cu înnorări şi condiţii de ceaţă; apoi se arată soarele şi temperaturile cresc cu 1…2 grade faţă de ieri. La noapte, s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, prindem vreme destul de frumoasă şi se face un pic mai cald decât ieri. Maximele ajung pe la 9 grade- valori potrivite momentului, dar peste noapte e posibil să picure şi aici.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim atmosferă schimbătoare, puţină ceață dimineaţa pe la câmpie, şi soare cu nori, mai târziu. Maximele se opresc la 7…8 grade, iar peste noapte temperaturile rămân pozitive şi vor fi în jur de 2…3 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, ne-aşteaptă o zi destul de neplăcută, cu cer noros şi ploi din când în când. Se răceşte simţitor. Ieri am avut 10…11 grade; astăzi maximele NU mai trec de 4 grade, iar dimineaţa este ceaţă în zona Transilvaniei.

Temperaturile scad şi în vestul ţării, pe unde ieri s-au atins 13…14 grade. Astăzi o să avem cel mult 8 grade, atmosfera închisă şi câteva reprize de ploaie. Cerul rămâne acoperit şi pe timpul nopţii, când s-ar putea să mai plouă puţin.

Şi în Transilvanie va fi cam înnorat şi e posibil să picure trecător, iar dimineaţa o să fie frig, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat ceaţă. Amiaza ne-aduce un pic de soare, temperaturi mai scăzute decât ieri şi un vânt intens în zonele înalte de munte.

În schimb, în Oltenia se încălzeşte şi o să avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a zilei. Vântul devine mai insistent, iar temperaturile urcă până la 12…13 grade.

Şi în ţinuturile sudice se mai împrăştie norii şi se face puţin mai cald decât ieri. După prânz se ating 10…11 grade, însă la noapte e posibil să cadă 2…3 stropi de ploaie.

Vremea în Bucureşti

 

Vreme bună se anunţă joi şi în zona Capitalei, soare, câţiva nori şi un pic de vânt. Se încălzeşte uşor faţă de ziua trecută şi maxima ajunge pe la 11 grade. La noapte o să avem 1…2 grade, cer acoperit şi condiţii reduse de ploaie.

Vremea la Munte

 

În schimb, în zonele de munte se mai răceşte puţin. Cerul se înnorează treptat, mai întâi în Carpaţii Occidentali, apoi şi în celelalte masive. La început o să picure trecător sau o să fie lapoviţă, iar la noapte o să ningă slab. Vântul sufla mai tare în masivele sud-vestice, dar are unele intensifică şi în restul zonei montane, la altitudini mari.

 

 

 

StirileProtv


Stirile.eu