duminică 16 ianuarie 10:01 AM

Abonare la google news

Vremea azi, 16 ianuarie. Regiunea din țară unde maximele termice vor ajunge până la 9 grade Celsius


Duminică predomină vremea frumoasă, însă în prima parte a zilei vor fi înnorări și ceață în vest, în nord-vest și parțial în zonele centrale.


Izolat vor fi condiții de burniță și de polei, iar vântul suflă mai tare pe crestele montane. Maximele termice, pleacă de la -1 grad în Crișana și vor ajunge pană la 9 grade în Oltenia.

În Dobrogea și în Bărăgan o să avem o zi însorită, un vânt mai insistent și temperaturi în scădere usoară. La amiază vor fi cel mult 5 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme bună, soare, câțiva nori și un vânt mai intens. Se mai răceste puțin și după prânz se vor înregistra 3-4 grade Celsius.

Vedem soarele și în nordul Moldovei și în Bucovina. Sâmbătă au fost temperaturi de pană la 7 grade, însă duminică se ating cel mult 4 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș apar ceva înnorări și ceață, mai ales în primele ore ale zilei. Mai târziu zărim puțin și soarele, dar maximele termice vor fi modeste. Până la ora 9, este cod galben de ceață densă pentru județele Bihor, Cluj și Sălaj. Vizibilitatea este scazută în unele locuri sub 50 de metri și sunt condiții de polei.

În vestul țării, înnorările persistă, dimineața va fi ceață și se răcește. Sâmbătă, la Timișoara, au fost 5 grade, însă duminică maxima va ajunge pe la 1 grad.

În Transilvania, acum, dimineață, este ger și ceață în depresiuni, iar la Miercurea Ciuc se înregistrează -15 grade Celsius. Peste zi se anunță vreme bună cu soare, însă la noapte se adună norii și vântul va crește în intensitate la altitudini mari.

În sud-vestul țării, ne așteaptă o zi frumoasă, cu cer senin și un vânt mai intens. Temperaturile ajung pană la 9 grade în vestul Olteniei și depăsesc valorile normale pentru luna ianuarie.

Și în regiunile sudice, se anunță soare și atmosferă placută, însă maximele termice scad cu 4-5 grade față de ziua trecută.

Vremea în București

În București, duminică avem încă o zi frumoasă cu cer senin și doar spre seară mai apar câțiva nori. Vântul devine mai insistent și după prânz se vor înregistra 5 grade. La noapte se mai adună norii și minima va ajunge pe la -2 grade.

Vremea la Munte

În zonele de munte, în primele ore ale zilei va fi ceață asociată cu chiciură, apoi se arată și soarele. Vântul se domolește, dar la noapte va avea intensificări în zonele de creastă.

Vremea la noapte

La noapte, cerul va fi noros în regiunile nordice, va ninge în Maramureș și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări la munte, în sud-vest, sud-est și centru, iar dimineața vor fi temperaturi cuprinse între -11 grade în depresiuni și zero grade pe litoral.

Vremea, de luni

Începem săptămâna cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la această dată, însă vântul va agita atmosfera în cea mai mare parte a țării. La munte, pe creste se vor depăși viteze de 90…100 km/h, va fi viscol, iar în rest se ating viteze cuprinse între 50 și 65 de km/h. În vestul, nordul și centrul țării, vor fi înnorări și precipitații, iar în rest atmosfera va fi insorită. Va ninge și se va depune strat nou de zăpadă la munte, în Maramureș și în Transilvania, iar în celelalte zone vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Temperaturile maxime se vor situa între -1 grad în depresiuni și 8 grade Celsius în Lunca Dunării.

Stirileprotv.ro