vineri 14 ianuarie 9:01 AM

Abonare la google news

Vremea azi, 14 ianuarie. Zonele în care se încălzește simțitor, până la 11 grade


Vineri temperaturile cresc peste tot, dar vântul se intensifică în multe zone. Va fi soare în ţinuturile sudice. În rest, se adună norii, apar ceva fulguieli în Orientali, iar pe seară şi noaptea o să fie un pic de lapoviţă sau ninsoare în nord şi centru.


Maximele pleacă de la -1 grad în Maramureş şi ating 11 grade în Dealurile Munteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan se încălzeşte simţitor. Maximele ajung la 6…7 grade. Norii apar destul de rar, dar vântul devine mai insistent şi atinge viteze de 45…55 Km/h.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Muntenie prindem vreme frumoasă, soare şi temperaturi în creştere. Se face mai cald decât ar fi normal: după prânz se ating în jur de 6 grade, dar vântul are unele intensificări şi aici.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, pătrunde un aer cald şi temperaturile urcă până la 9 grade. Vântul suflă tare, cu 55…65 KM/h, iar în zonele montane o să fulguiască trecător. Pe seară şi la noapte s-ar putea să apară precipitaţii slabe şi în rest.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai rece. De fapt aici temperaturile ajung la normal şi o să avem în jur de zero grade pe la amiază. Seara şi noaptea e posibil să cadă puţină lapoviţă sau 2…3 fulgi de zăpadă.

În vestul ţării, după o zi foarte rece, vineri ajungem la un regim termic potrivit pentru luna ianuarie, cu cel mult 2 grade după prânz. O să avem vreme schimbătoare, cu înnorări din când în când.

Atmosfera se mai dezmorţeşte şi în Transilvania, iar temperaturile ajung pe la la 4 grade în Sibiu. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, mai ales în depresiuni. Peste zi se intensifică vântul, iar în zona montană înaltă vor fi rafale de 90…110 Km/h.

În Oltenia se încălzeşte destul de tare. Maximele ajung la 8 grade şi avem vreme frumoasă, cer mai mult senin şi vânt activ. Şi la noapte va fi mai bine decât în noaptea trecută şi minimele vor ajunge pe la zero grade.

Soare şi vreme bună găsim şi în ţinuturile sudice. Se face mai cald decât ar fi normal, iar în dealurile Munteniei se ating chiar şi 11 grade. Vântul însă va agita atmosfera şi poate atinge viteze de 55 Km/h.

Vremea în Bucureşti

Vremea se încălzeşte şi în zona Capitalei. Maximă ajunge pe la 6-7 grade şi o să avem o zi însorită, dar cu vânt destul de insistent, care atinge viteze de 35…40 KM/h. La noapte s-ar putea să apară ceaţa şi temperatura va coborî până la MINUS 2 grade.

Vremea la munte

Temperaturile cresc şi pe la munte. Ziua o să fulguiască în Orientali, iar seara şi noaptea s-ar putea să cadă 2…3 fulgi şi în celelalte masive. În zonă înaltă din Carpaţii Meridionali şi de Curbura, vântul poate depăşi 110 KM/h şi va troieni zăpadă.

Stirileprotv.ro