marți 24 mai 2:51 PM

Abonare la google news

Vremea astăzi, 24 mai. Temperaturile cresc ușor, iar în vest, sud-vest centru și sud vin câteva averse


Vântul agită atmosfera pe crestele Meridionalilor, iar maximele pleacă de la 18 grade la malul mării și ajung la 27-28 de grade în Lunca Dunării.
 


Vremea pe regiuni

În Dobrogea și în Bărăgan avem vreme frumoasă și temperaturi apropiate de normalul perioadei în aproape toată provincia, cu excepția litoralului, pe unde atmosfera se menține răcoroasă pentru data din calendar. Maximele pornesc de la 18 grade la malul mării și ating 25 de grade în Bărăgan.

O situație similară avem și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, nici vântul nu pune probleme și se mai încălzește față de luni. La amiază termometrele vor indica 23-24 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim soare și atmosferă plăcută. Temperaturile câștigă 5-6 grade față de ziua trecută și marți vor fi între 20 și 23 de grade Celsius.

Se face mai cald și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, pe unde avem vreme schimbătoare. Din când în când se înnorează, însă condițiile de ploaie sunt reduse, iar maximele ajung la 24 de grade în zona Maramureșului.

În ținuturile vestice se adună norii și vor fi perioade cu averse însoțite de descărcări electrice. Izolat se pot strânge cantități mari de apă și vor fi condiții de grindină. Vântul se întețește pe timpul ploilor, iar temperaturile urcă până la 24 de grade în Banat.

În Transilvania, după o noapte rece, soarele încălzește treptat atmosfera. Amiaza ne aduce temperaturi mai mari decât luni și se vor înregistra 26 de grade în vestul provinciei, pe la Alba Iulia. Pe parcursul zilei apar câțiva nori de ploaie, iar vântul prinde putere pe crestele Meridionalilor.

În Oltenia vin averse mai serioase, însoțite de tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Se pot acumula cantități însemnate de apă și nu e exclus să cadă grindina. Maximele ating 26 de grade în zona Drobeta Turnu Severin.

În ținuturile sudice norii se înmulțesc, însă ploile apar pe spații mai mici. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri, iar după prânz se vor înregistră 27-28 de grade, în Lunca Dunării.

În București va domina atmosfera însorită, iar la amiază temperatura urcă până la 26 de grade. Pe seară și la începutul nopții se adună norii și s-ar putea să picure trecător, iar minima atinge 13 grade.

La munte prindem vreme schimbătoare și va fi puțin mai cald decât luni. Pe parcursul zilei se înnorează și apar averse zgomotoase, îndeosebi în Occidentali și în Meridionali. Se pot acumula cantități mari de apă, vor fi condiții de grindină, iar vântul se întețește în zona înaltă a masivelor sudice.

 

Stirileprotv.ro