luni 22 noiembrie 8:01 AM

Abonare la google news

Vremea astăzi, 22 noiembrie. Vreme caldă și frumoasă în țară, iar maximele vor atinge 15 grade


Vremea astăzi, 22 noiembrie. Astăzi vremea rămâne caldă în sud și în sud-est, pe unde vor fi maxime de 15 grade. De mâine se răcește peste tot și temperaturile ajung la valori normale pentru această perioadă.


 

La noapte înnorările se extind, iar în unele zone o să plouă sau o să cadă lapoviță. Maximele pleacă de la 6 grade în nord-vest și ajung pe la 15 grade în sud-est.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan, în primele ore, sunt ceva condiții de ceață. Mai apoi se înseninează, iar după prânz avem atmosferă plăcuta. În Dobrogea se mai răcește, dar în Bărăgan maximele vor fi similare cu cele de ieri.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei prindem tot o zi însorită, dar temperaturile scad față de ziua trecută. La noapte se înnorează și s-ar putea să cadă 2-3 stropi de ploaie.

În nordul Moldovei și în Bucovina avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar se răcește simțitor: ieri au fost 14-16 grade, astăzi maximele vor fi între 8-11 grade. După lăsarea nopții se adună norii și o să plouă, iar în zonele mai înalte vor fi ninsori și lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, acum, dimineață, s-a lăsat ceața în zonele joase. Pe parcursul zilei prindem și scurte momente însorite, iar după prânz temperaturile se opresc la 7 grade Celsius.

În ținuturile vestice, în primele ore persistă norii de joasă altitudine sau ceața. Mai târziu o să vedem și soarele printre nori, iar maximele ajung pe la 13 grade în sudul Banatului.

Și în Transilvania, pe partea vestică, avem ceață sau nori de plafon jos, dar în estul provinciei domină atmosfera însorită. Noaptea ne-aduce înnorări și ploi, iar în zona montană o să ningă.

În Oltenia prindem vreme schimbătoare, cu temperaturi ridicate pentru data din calendar. După prânz vor fi vreo 14 grade în zona Drobeta-Turnu Severin, iar în cursul nopții o să vină câteva ploi slabe.

În ținuturile sudice se mai răcește puțin, dar atmosfera se menține caldă pentru acest moment al anului. Pe la câmpie, după ce se risipește ceața matinală, avem o zi frumoasă, cu soare generos, însă în zonele mai înalte vor fi ceva înnorări.

Vremea în București

În București se anunță încă o zi frumoasă și caldă, iar după prânz termometrele vor indica 14 grade Celsius. La noapte se înnorează și o să plouă slab, dar se mai încălzește puțin și vor fi 6 grade în centru și 4 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

Vremea se menține caldă și la munte, pe unde avem soare în cea mai mare parte a zilei și temperaturi similare cu cele de ieri. În cursul nopții se adună norii, iar în masivele estice și pe crestele masivelor sudice o să cadă lapoviță.

Vremea în următoarele zile

Vremea în București

Începem cu Bucureștiul, pe unde urmează încă o zi frumoasă și caldă, cu 14 grade în termometre, după prânz. La noapte se înnorează și o să plouă slab.

Marți se răcește simțitor, iar maxima se oprește la 8 grade, o valoare normală pentru această perioadă. Avem cer mai mult noros, continuă să plouă slab, iar vântul va fi activ.

Miercuri vor fi înnorări, dar scăpam de ploi. Vor fi cel mult 9 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi apar condiții de ceață.

Joi, după ce se risipește ceața matinală, va domina atmosfera însorită. Se mai încălzește puțin, iar temperatura urcă până la 10 grade.

Vremea la munte

La munte, astăzi rămânem cu vremea caldă. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile se mențin la valori similare cu cele de ieri. În cursul nopții norii se înmulțesc, iar în Orientali și pe crestele Meridionalilor o să cadă lapoviță.

Marți se răcește. Vor fi înnorări, o să plouă sau va fi lapoviță, iar la altitudini de peste 1500 de metri apar ninsorile. Vântul se întețește în prima parte a zilei.

Miercuri prindem vreme mai bună. Zărim și soarele printre nori și doar pe spații mici mai vin 2-3 stropi de ploaie, îndeosebi în Meridionali și în Munții Banatului.

Ziua de joi ne aduce atmosferă plăcută, câțiva nori inofensivi și un vânt mai intens în Carpații Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile vor fi apropiate de mediile perioadei.
 

 

StirileProtv