13 octombrie 8:01 AM

Abonare la google news

Vremea, 13 Octombrie. O zi închisă și foarte rece pentru această dată. Ploile apar în majoritatea regiunilor

Vremea, 18 Octombrie. O zi inchisă și foarte rece pentru această dată. Ploile apar în majoritatea regiunilor, iar la munte, la peste 1500 m altitudine, așteptăm lapoviță și ninsoare.

Vremea, 13 Octombrie. Vântul prinde putere în Moldova, în estul Munteniei și în Dobrogea, iar pe litoral se vor depăși viteze de 50-55 km/h. Maximele termice pornesc de la 9 grade în Bucovina și în depresiuni și vor ajunge până la 17 grade în sud-vestul țării.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și Bărăgan, mai apar ceva înnorări și ploi. Apare puțin și soarele, iar vântul va agita atmosfera și va sufla cu viteze de 50-55 km/h la malul mării. Temperaturile mai scad puțin și se opresc pe la 13 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi acoperit de nori, apar mai multe reprize de ploaie, vântul va crește în intensitate, iar temperaturile continuă să scadă.

În jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina, se anunță vreme instabilă, intervale cu cer acoperit și ploi, iar după prânz se vor înregistra cel mult 12 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme schimbătoare. Ploile apar doar sporadic, zărim și soarele puțin printre nori, iar maximele se opresc pe la 12-13 grade.

În ținuturile vestice, cerul va fi acoperit de nori și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei, iar temperaturile cresc ușor.

În Transilvania, se anunță vreme neplăcută și ploi, mai ales în estul provinciei însă, la munte va fi lapoviță, iar pe creste va ninge.

În sud-vestul țării, vor fi perioade cu soare, dar și înnorări și câteva ploi, se încălzește ușor și se ating 16 grade la Drobeta-Turnu-Severin.

O să plouă și în sudul țării, atmosfera va fi închisă și se ating cel mult 13 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București, miercuri atmosfera se menține închisă și rece. Mai apar câteva ploi slabe trecãtoare și vântul mai are unele porniri. După prânz se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius.

Vremea la munte

În zonele de munte, urmează o zi rece cu înnorări și precipitații locale, sub formă de ploaie și lapoviță. La altitudini de peste 1500 de metri, vor predomina ninsorile și vântul va sufla mai tare pe creste.

Vremea în următoarele zile

București

Joi se face mai frig și vom avea o temperatură maximă de cel mult 13 grade. Va ploua din când în când și vântul va sufla mai tare la noapte.

Vineri, vor fi înnorări și ploi temporare, iar vântul va crește în intensitate.

Sâmbătă, vremea se menține închisã, șansele de ploaie vor fi ridicate și vântul mai are unele porniri pe parcursul zilei. Maxima va ajunge pe la 11 grade, iar minima pe la 7 grade.

Munte

Joi, precipitațiile apar în special în masivele sudice și sud-estice. Vorbim în general de lapoviță, însă în zona înaltă o să ningă.

Vineri, doar în masivele nord-vestice se arată puțin soarele. În Meridionali și în Orientali o să plouă pe arii extinse, iar pe creste se anunță ninsori și lapoviță.

Sâmbătă, înnorările persistă în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, pe unde vor fi șanse mari de ploaie, iar pe creste vor mai fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul zonei montane, se arată soarele și vântul suflă mai tare pe creste.

Citeste articolul pe StirileProtv