10 februarie 7:57 AM

Abonare la google news

Vreme neobișnuit de caldă. Unde se vor înregistra 18 grade

Miercuri avem vreme neobişnuit de caldă în majoritatea regiunilor. Ploile apar mai întâi în vest, dar până seară vor cuprinde nordul, centrul şi sudul ţării.

Vântul se înteţeşte în Transilvania, în Dobrogea, dar şi în regiunile montane.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, soarele străluceşte aproape toată ziua. Se face foarte cald pentru data din calendar, iar temperaturile ajung până la 17 grade Celsius. În prima parte a zilei se porneşte vântul, care va sufla cu viteze de până la 65 de km/h.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi deosebit de caldă şi însorită pe la câmpie. În zonele mai înalte se adună norii, iar în Carpaţii de Curbură, vântul va avea intensificări de peste 90 de km/h.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme închisă. Până la orele prânzului o să mai cadă lapoviţa şi se va forma polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum cu maşina! La munte vin precipitaţii sub toate formele, iar în nordul Carpaţilor Orientali se pot strânge până la 15 litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi înnorări, iar pe seară şi la noapte o să plouă şi se pot acumula cantităţi importante de apă. Va fi destul de cald pentru această perioadă, iar maximele ating 8…9 grade Celsius.

Şi în ţinuturile vestice se anunţă o zi mohorâtă. O să plouă, iar în Apuseni se pot strânge până la 15 litri de apă pe metru pătrat. Cu toate acestea, vremea rămâne deosebit de caldă, iar temperaturile urcă până la 14…15 grade.

În Transilvania se adună norii, dar vor fi şi scurte momente însorite. Pe seară, însă, pe aici o să plouă. În prima parte a zilei, vântul se înteţeşte în sudul provinciei şi pe crestele montane, pe unde va sufla cu peste 60…70 de km/h.

În Oltenia prindem atmosferă închisă. O să plouă în cea mai mare parte a zilei, însă vremea rămâne neobişnuit de caldă pentru această perioadă. La amiază, maximele ajung la 14…15 grade.

Norii se înmulţesc şi în ţinuturile sudice, dar pe aici zărim şi soarele din când în când. Vremea se mai încălzeşte şi, după prânz, se vor înregistra 17…18 grade în Lunca Dunării. Pe seară şi la noapte, ploile ajung şi pe-aici.

Vremea în Bucureşti

 

În Capitală, vremea devine deosebit de caldă. Vântul se menţine activ în prima parte a zilei şi va atinge viteze de 45 de km/h, iar, pe seara, se adună norii şi s-ar putea să mai apară câteva ploi slabe. Maxima va fi de 15…16 grade Celsius. La noapte vor fi înnorări, o să plouă, iar temperatura coboară până la 6 grade.

Vremea la Munte

La munte prindem vreme închisă. Precipitaţiile apar în masivele vestice, dar, după orele prânzului, vor cuprinde toată zona montană: se anunţă ploi, ninsori şi lapoviţă, iar în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se pot acumula până la 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul are intensificări în zonele de creastă, dar şi în Carpaţii de Curbura, pe unde va atinge viteze de până la 90 de km/h.

Sursa: Stirileprotv