miercuri 24 noiembrie 10:00 AM

Abonare la google news

Vreme frumoasă și temperaturi normale pentru luna noiembrie. Care este prognoza în zilele viitoare

Astăzi avem temperaturi normale pentru luna noiembrie. În sudul și în estul țării vremea va fi schimbătoare, e posibil să plouă slab sau să burnițeze.


 

În celelalte regiuni, atmosfera va fi însorit, însă în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ceață. Maximele termice pleacă de la 3 grade în depresiuni și vor ajunge până la 10 grade în Oltenia.


Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită după ce se risipește ceața matinală, dar se mai răcorește puțin față de ziua trecută. Maximele termice vor ajunge pe la 7-8 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea va fi schimbătoare și izolat s-ar putea să vină 2-3 stropi de ploaie, iar acum dimineața mai sunt condiții de ceata.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță înnorări trecătoare, condiții de ploaie slabă sau burniță, iar temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 8 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă, însă dimineața e posibil să apară ceața. După prânz, vom avea soare și temperaturi de până la 7 grade.

În vestul țării se anunță soare și temperaturi normale pentru această dată. Norii apar sporadic, iar după prânz se ating cel mult 9 grade Celsius. La noapte, vântul va crește în intensitate în sudul Banatului.

În Transilvania, acum dimineața, este frig și ceaț mai ales în depresiuni, dar pe parcursul zilei vremea se înseninează. Se răcește și temperaturile ajung la valori de 5-6 grade, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, izolat vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În sud-vestul țării va fi înnorat, o să plouă puțin mai ales în zonele înalte, iar temperaturile în scădere față de ziua trecută se opresc pe la 10 grade.

În ținuturile sudice, găsim înnorări și pot să vină câțiva stropi de ploaie. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile ajung până la 9 grade în Lunca Dunării.

 

Vremea în țară

 

Astăzi vor fi înnorări temporare și condiții de ploaie slabă în sudul și în estul țării. În rest găsim soare și vreme bună, însă în primele ore ale zilei mai sunt condiții de ceață.

Joi mai apar ceva înnorări, în sud-vestul și în sud-estul țării, dar în celelalte regiuni, atmosfera va fi însorită.

Vineri se încălzește aproape peste tot, iar temperaturile depășesc normalul perioadei. Norii se adună treptat și ploile vor cuprinde majoritatea zonelor. Vântul va crește în intensitate, iar pe crestele montane o să ningă sau o să cadă lapoviță.

Sâmbătă vremea va fi schimbătoare și o să plouă slab mai ales în jumătatea vestică. La munte, în nordul Carpaților Orientali, sunt posibile precipitații mixte, iar în rest predomină ploile. În regiunile extracarpatice se face mai cald și se ating chiar și 15 grade – valori ridicate pentru final de noiembrie.

 

Vremea în București

 

În București, astăzi scăpăm de ploi și avem vreme plăcută cu cer variabil. Vântul va sufla slab iar temperatura maximă va ajunge pe la 9 grade. La noapte se răcește și minima va ajunge la pragul înghețului.

Joi avem o zi plăcută cu cer variabil, vânt slab și 10 grade în termometre. Pe timpul nopții, se face din nou foarte frig. Temperatura minima va ajunge pe la 1 grad în centrul orașului însă la periferie vor fi minus 2 grade.

Vineri se încălzește ușor și maxima ajunge pe la 11 grade. Cerul se înnorează treptat, iar spre seară sunt posibile și câteva ploi slabe.

Sâmbătă se face mai cald și după prânz se vor atinge 14…15 grade. Mai apar ceva înnorări pe parcursul zilei, vântul va fi activ iar în noaptea următoare se vor înregistra 5 grade.

 

Vremea la munte

 

La munte, vor fi înnorări și condiții de lapoviță și ninsoare în zona Carpaților Meridionali. În celelalte masive găsim soare și vreme bună, iar dimineața, pe văi și în depresiuni, vor fi condiții de ceață. Temperaturile din stațiuni sunt comparabile cu cele înregistrate ieri.

Joi se anunță vreme frumoasă și doar în masivele sud-vestice mai apar ceva înnorări. Vântul se intensifică pe crestele Carpaților Meridionali și în Munții Banatului iar temperaturile cresc ușor și se vor apropia de normal.

Vineri se adună norii și o să plouă în aproape toată zona montană. La altitudini de peste 1.700 de metri o să fie lapoviță și ninsoare, iar pe creste vântul va sufla tare și va depăși viteze de 80…90 km/h.

Sâmbătă mai sunt posibile precipitații mixte în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi mai ales ploi. Vântul prinde putere la altitudini mari și se încălzește ușor.

 

 

StirileProtv


Stirile.eu