Abonare la google news

Voluntariatul, un avantaj în CV. HR recruiter: „În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat“

  • Narcis spune că voluntariatul studențesc l-a dezvoltat pe toate planurile
  • Patricia: Nu fac voluntariat, facultatea nu îmi permite
  • Lavinia, HR recruiter: În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat

Nu toți studenții aleargă după experință profesională în facultate. Narcis, de exemplu, a ales voluntariatul. Studiază la Universitatea Româno-Americană din București și încă din primul an a intrat în asociațiile studențești.

Pentru mine voluntariatul a reprezentat încă de la început o pârghie esențială. Am avut foarte multe proiecte în care a trebuit să mă ocup de partea de IT, de grafică, și mi-am dezvoltat oarecum partea asta, și în momentul ăsta ajungând să lucrez în IT chiar pe partea de grafică în special“, spune Narcis Mănăilă, student voluntar.

Însă, Patricia Badea, studentă în anul 3 la Academia de Studii Economice din București, a ales să se axeze pe facultate.
Îl liceu a făcut voluntariat, dar acum nu îl mai consideră o prioritate.

Momentan nu sunt înscrisă în niciun program de voluntariat, iar asta se întâmplă din cauza faptului că facultatea nu îmi permite. Nu am timp să fac asta, însă, după ce mă voi elibera cu facultatea, după ce voi susține lucrarea de licență, poate mă voi înscrie din nou“, spune Patricia Badea, studentă.

HR recruiter: „În trierea CV-urilor ne uităm la cei care au făcut voluntariat“

Voluntariatul este un atu pentru orice student, spune Lavinia Țurcanu, recruiter HR. Cei care fac voluntariat au mult mai multe opțiuni în domeniul profesional și dobândesc abilități folositoare la job.

Un student care a facut voluntariat este mai responsabil, mai organizat, are inițiativă și poate să aibă și ceva leadership. În trierea CV-urilor ne uitam chiar la cei care au facut voluntariat“, spune Lavinia Țurcanu, HR recruiter.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Citeste articolul pe AlephNews