Abonare la google news

Volkswagen AG va concedia 5.000 de angajați de la uzinele din Germania

Volkswagen AG va renunța la 5.000 de angajați de la uzinele sale din Germania până la finalul lui 2023, ca parte a unui program de reducere a costurilor, pentru finanțarea tranziției la vehiculele electrice, a anunțat duminică grupul german, potrivit AFP și Reuters.

Al doilea producător auto global estimează că până la 900 de angajați să opteze pentru schema de pensionare anticipată, în timp ce aproximativ 2.000 – 4.000 de angajați vor părăsi compania în urma opririi graduale a activităților lor, potrivit AFP și Reuters, citat de g4media.ro.

5.000 de angajați vor fi concediați

Surse din VW au declarat că va fi diminuat numărul locurilor de muncă la șase fabrici din Germania, unde lucrează 120.000 de angajați. În 2019, VW anunțase concedierea a 7.000 de angajați.

Citeste si:  ULTIMA ORĂ | Ante Vukusic și-a găsit deja echipă! Unde pleacă atacantul. „Va fi primit cu brațele deschise!”

Potrivit Handelsblatt, VW va concedia 5.000 de angajați.

Până în 2030, compania germană vrea să producă aproximativ 26 milioane de mașini full electrice și 7 milioane de mașini hibride.

Anul trecut, vânzările VW au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane vehicule, în timp ce numărul automobilelor pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unități, iar la modelele plug-in hybrid creșterea a fost de 175%, la peste 190.000 unități.

Citeste si:  Germania prelungește restricțiile antiepidemice până pe 7 martie

Portofoliul grupului VW este format din 12 mărci, printre care se numără VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley și Bugatti, dar și diviziile „grele” MAN și Scania, relevă sursa citată.

Schimbare. Brandul Volkswagen își propune ca trei sferturi din vânzări să fie mașini complet electrice. Anunță schimbări de strategie

Conform Automotive News Europe, vehiculele complet electrice ar trebui să reprezinte peste 70% din vânzările mărcii pe piața europeană, până în 2030. Obiectivul anterior era de 35%, au declarat reprezentanții VW la sfârșitul săptămânii, în timp ce prezentau strategia „Accelerate”.

Citeste si:  Germania: Un deputat „corona-sceptic” al extremei drepte s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi a fost spitalizat

După lansarea în acest an a hatchbackului compact ID3 doar în Europa, crossover-ul electric ID4 va fi și el lansat, principalele piețe vizate fiind SUA și China. Alte modele ID vor include ID4 GTX, cu tracțiune integrală, în prima jumătate a acestui an, urmat de ID5 sport, în a doua jumătate. ID6 X / Cross, un SUV electric cu șapte locuri pentru piața chineză, va fi lansat în toamnă, a anunțat VW.

Citeste articolul pe Gandul

 9 total views