Abonare la google news

Voiculescu: Nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că nici el și nici premierul Florin Cîțu nu au semnat un act normativ pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.

Vlad Voiculescu: „Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine”

„Citesc din nou în publicații și postări ale unor oameni altfel atenți la nuanțe un titlu care sună cam așa: „…rudele militarilor și angajaților din sistem s-au vaccinat separat pentru că Guvernul a dat o hotărâre în ianuarie, semnată de premier și de ministrul Voiculescu”.

Citeste si:  LOCKDOWN prelungit a treia oară în Irlanda. Se introduc noi restricţii

Haideți să lămurim ceea ce a semnat premierul Cîțu și cu mine, mergând direct la textul din Hotărârea de Guvern nr. 12 din 20 ianuarie 2021: „Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, POTRIVIT CRITERIILOR DE ELIGIBILITATE STABILITE PRIN STRATEGIE, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii (…)”

„Potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie”. Cu alte cuvinte: nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara etapei definite de HG. Cum etapa a III-a nu a inceput încă, niciun membru al familiei vreunui membru a ceea ce se numește personal esențial nu ar fi trebuit să fie vaccinat, altfel decât dacă este peste 65 ani, cu boli cronice sau… tot esențial.

Citeste si:  Ludovic Orban: „Premierul Cîțu are dreptul să propună schimbarea oricărui ministru”. Vlad Voiculescu pierde sprijinul liberalilor (VIDEO)

„Nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului”

Deci nu, nici Voiculescu, nici Cîțu nu au semnat vreodată pentru prioritizarea la vaccinare a vreunei familii al vreunui angajat al statului.

PS Tot în acel HG am insistat și premierul a acceptat ca 75% dintre cei vaccinați să fie persoane vulnerabile (peste 65 de ani și persoane cu comorbidități), iar restul – toți restul – să nu fie peste 25%”, a postat ministrul pe Facebook.

Citeste si:  Roger Federer a fost eliminat în sferturi la Doha, după ce a avut minge de meci

În presă au apărut informații legate de vaccinarea a circa 7.000 de persoane mai devreme decât ar fi trebuit, unele din etapa a III-a. În plus, datele privind vaccinarea, comunicate de Ministerul Sănătății, într-un demers motivat prin transparență, l-au făcut pe premierul Florin Cîțu să anunțe că va trimite corpul de control, pentru că demersul nu a avut avizele necesare.

Citeste articolul pe Gandul

 40 total views