14 mai 2:19 AM

Abonare la google news

Vladimir Voronin, cap de listă al blocului electoral PCRM-PSRM

Igor Dodon a declarat, la postul de televiziune Prime, că această decizie s-a luat pe motiv că Vladimir Voronin este mai în vârstă şi pentru că are o experienţă politică mai mare. Igor Dodon a reiterat că îl consideră pe Vladimir Voronin cel mai bun preşedinte din istoria R. Moldova.

Dodon a lăudat guvernarea comuniştilor lui Voronin, subliniind că atunci se trăia mai bine.Dodon a mai adăugat că, după alegeri, cele două partide vor forma două fracţiuni parlamentare separate.

Igor Dodon şi Vladimir Voronin au semnat miercuri, 12 mai, acordul privind formarea unui bloc electoral între PCRM şi PSRM pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, care se va numi „Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor”.

Igor Dodon a justificat necesitatea creării acestui bloc prin faptul că „suveranitatea Republicii Moldova este în pericol, iar interesele poporului moldovenesc sunt subordonate intereselor altor ţări, inclusiv planurilor de transformare a teritoriului ţării noastre în câmp de manevre militare.” 

„Factorii străini, cu ajutorul instrumentelor lor politice de la Chişinău, vor să impună cetăţenilor un set de pseudo-valori, anti-familie, anti-creştine, improprii naţiunii noastre. De asemenea, se urmăreşte lichidarea identităţii moldoveneşti, inclusiv prin interzicerea limbii moldoveneşti. Se urmăreşte transformarea ţării noastre într-o colonie, care să devină o sursă de forţă de muncă ieftină, pământ ieftin vândut străinilor etc”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

 

Igor Dodon a spus că „membrii Consiliului Republican au fost unanimi în opinia privind necesitatea unificării forţelor politice patriotice capabile să învingă în alegeri şi să asigure o guvernare profesionistă, responsabilă, cu experienţă, în interesul cetăţenilor ţării şi nu în folosul altor forţe străine.” 

„Astfel, au fost salutate acţiunile conducerii PSRM în vederea creării unui bloc electoral cu alte partide stataliste, în special cu PCRM”, a adăugat Dodon.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul