luni 23 august 7:42 PM

Abonare la google news

Vladimir Putin: ‘Toate incendiile forestiere și inundațiile din Rusia sunt asociate cu schimbările climatice globale’


Toate incendiile forestiere și inundațiile din Rusia sunt asociate cu schimbările climatice globale. Acest lucru a fost anunțat de președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu membrii guvernului.


„Toate acestea se datorează, în mare parte, schimbărilor climatice — globale și în țara noastră”, a spus Putin.

El a mai spus că în ultimii 44 de ani, temperatura medie anuală a aerului din țară a crescut de 2,8 ori mai rapid, „decât în termeni globali”.

Puțin a făcut referire și la poziția geografică a Rusiei și la starea permafrostului, care nu este, încă, monitorizat în totalitate.

„O parte semnificativă a teritoriului nostru – aproximativ 65% – este situată în nordul îndepărtat, iar în multe dintre aceste teritorii, așezările au fost construite pe așa-numitul permafrost, în anii sistemului sovietic”, a declarat președintele. — Dar încă nu avem un sistem unificat de monitorizare a stării permafrostului.”

Putin a reamintit că, mai devreme, a fost planificat să se pregătească un proiect de lege privind crearea acestui sistem. Președintele l-a desemnat pe ministrul resurselor naturale și ecologiei, Aleksandr Kozlov, să prezinte un raport privind pregătirea acestui document, precum și privind dezvoltarea serviciului de Hidrometeorologie și monitorizare a mediului.

Stiripesurse.ro