joi 11 noiembrie 5:33 PM

Abonare la google news

Vladimir Putin și Joe Biden s-ar putea întâlni la începutul lui 2022


Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden ar putea avea o întrevedere faţă în faţă la începutul lui 2022, însă ei ar putea discuta prin videoconferinţă până atunci, la sfârşitul acestui an, informează miercuri, citând surse, cotidianul rus Kommersant, preluat de Reuters.


Joe Biden a avut o întrevedere cu Vladimir Putin în iunie, la Geneva, în condiţiile în care relaţiile ruso-americane de după Războiul Rece sunt afectate de o serie de probleme, printre care Ucraina, Siria şi plasarea în detenţie a opozantului Aleksei Navalnîi.

Potrivit Kommersant, cele două părţi nu au convenit încă asupra detaliilor unei noi runde de negocieri, însă un plan preliminar prevede organizarea unei conferinţe video la sfârşitul acestui an, care să fie urmată de o întrevedere în persoană la începutul anului viitor, conform Agerpres.

Cotidianul precizează că cei doi lideri ar urma să discute despre o serie întreagă de acorduri asupra cărora ei au convenit la summitul de la Geneva şi că discuţiile vor avea o agendă amplă.

Kremlinul a declarat marţi că nu există încă un calendar ferm pentru o nouă rundă de negocieri, dar că atât Moscova, cât şi Washingtonul consideră că aceste negocieri sunt necesare.

„Există o înţelegere asupra faptului că o întrevedere este necesară, că trebuie să continue comunicarea între cei doi preşedinţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Editor : A.C.


Digi24.ro