duminică 4 iulie 1:42 AM

Abonare la google news

Vladimir Putin a semnat o lege care obligă marile companii IT străine să-și deschidă filiale în Rusia


Președintele Vladimir Putin a semnat o lege în virtutea căreia marile companii IT străine vor fi obligate să-și deschidă filiale sau reprezentanțe în Rusia. Documentul este publicat pe portalul oficial de informații juridice, relatează RT.


Conform inițiativei legislative, proprietarii resurselor informaționale, a căror audiență zilnică depășește 500.000 de utilizatori în interiorul țării, trebuie să înființeze filiale, să deschidă reprezentanțe sau să creeze persoane juridice ruse, care să ”reprezinte în totalitate interesele companiilor-mamă” și, de asemenea, să coopereze cu autoritățile naționale de reglementare.

Reprezentantul oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, a declarat că este un pas important în direcția stabilirii unor reguli clare de reglementare a spațiului de internet.

Potrivit spuselor sale, acest lucru va permite excluderea unor situații când ”companiile digitale, care activează pe piața rusă și câștigă de pe urma cetățenilor ruși, vor putea încălca fără să fie pedepsite drepturile și interesele acestora” și să ignore legile rusești.

Senatorul Andrei Klimov, membru al Comitetului Consiliului Federației pentru afaceri internaționale, șeful Comisiei pentru apărarea suveranității de stat, a calificat proiectul de lege adoptat de Duma de Stat ca fiind logic și legal.

El a arătat că este unul dintre puținele modalități de ”a-i obliga cu adevărat pe jucătorii fără scrupule din sfera virtuală să respecte legislația țării pe al cărei teritoriu activează de facto”.

Stiripesurse.ro