Abonare la google news

Vlad Voiculescu: În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate un set de măsuri care înseamnă și restricții

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații despre măsurile care urmează să fie luate, discutate în aceste momente la Ministerul Sănătății. Voiculescu a spus că în cursul zilei de astăzi vor fi anunțate noile măsuri.

Vlad Voiculescu: În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate, cel mai probabil, un set de măsuri, care da, înseamnă și restricții

„Nicio măsura nu poate fi exclusă atât timp cat este vorba de sănătatea oamenilor, dar nu vorbim de carantinarea în zilele imediat următoare. Vor exista câteva masuri pe care le discutăm acum la Ministerul Sănătății, împreună cu DSU, cu INSP, există un set de măsuri care vor fi anunțate.

Măsuri ar putea sa însemne inclusiv restricții suplimentare. În cursul zilei de astăzi vor fi prezentate, cel mai probabil, un set de măsuri, care da, înseamnă și restricții”. 

Voiculescu spune că nu se pune problema implementării carantinei în Capitală.

Vlad Voiculescu: Trebuie să luăm măsuri pentru a fi în siguranță

„În acest moment nu vorbim despre carantinare. Scopul acestui Guvern, sau dorința Guvernului și împărtășită de fiecare membru al Guvernului, este ca, de Paști, oamenii să aibă sărbători așa cum se cuvine. Sărbători așa cum se cuvine înseamnă să fie pe cât se poate în afara pericolului, sau să fie un pericol cât mai gestionabil, pe de-o parte, și pe de altă parte e important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paște și așa mai departe.

Sperăm să putem face lucrul acesta! Asta înseamnă că, în cele câteva săptămâni pe care le mai avem până de Paștele ortodox, și mai sunt aproape două săpămâni până de Paștele catolic, trebuie să luăm măsuri pentru a fi în siguranță, noi și ai noștri”, a declarat, marți, Vlad Voiculescu.

Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București. Școlile nu se închid

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marți, că încă nu se ia în considerarea instituirea carantinei zonale pentru Minicipiul București,

„Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia” a spus Cîțu într-o conferință de presă susținută marți, după ce a participat la bilanțul ministerului de Interne.

„Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul.

Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă.”

Citeste articolul pe Gandul