joi 11 noiembrie 1:07 PM

Abonare la google news

Visul lui Gigi Becali s-a spulberat. Preferatul său din Liga I pleacă în străinătate după ce impresarul i-a găsit mai multe echipe


În ultimii ani FCSB a transferat mulți fotbaliști talentați de la echipele din Liga 1. Și în acest sezon, roș-albaștri au pus ochii pe un fotbalist care a impresionat la FC Botoșani. Însă, visul lui Gigi Becali s-a spulberat, fotbalistul urmând să fie transferat în străinătate.


Ongenda, pe picior de plecare din România

La începutul acestui sezon s-a vorbit foarte mult despre posibilul trasfer al lui Hervin Ongenda la FCSB. Fotbalistul de la FC Botoșani a fost remarcat de Gigi Becali, care și l-a dorit foarte mult la echipă. Francezul a refuzat transferul la formația roș-albastră și mutarea nu s-a mai concretizat.

Contractul lui Ongenda cu FC Botoșani expiră în vara viitoare. Astfel, de la 1 ianuarie 2022, francezul poate semna un pre-contract, din postura de jucător liber, cu orice echipă dorește. În această situație, Ongenda ar putea rămâne la FC Botoșani până în vară, dar echipa moldoveană nu s-ar alege cu niciun ban de pe urma sa.

Visul lui Gigi Becali s-a spulberat

Pentru a obține o sumă de bani, Valeriu Iftime ia în calcul o despărțire de jucătorul francez chiar în această iarnă. Patronul botoșănenilor a recunoscut în exclusivitate pentru Playsport.ro că nu se poate lupta cu armata de impresari ai lui Ongenda, iar șansele ca francezul să semneze prelungirea contractului cu FC Botoșani sunt zero.

La Hervin e o poveste mai lungă. Își termină contractul în vară și nu cred că mai prelungește la Botoșani. E un mare talent, un jucător foarte bun pentru nivelul României, dar trebuie să-și întărească poziția asta prin constanță și comportament. Poate că nici nu conștientizează ce potențial are. I-am și zis: ”Dacă mai stai un an la mine, devii cel mai bun din Liga 1. Și apoi pleci unde vrei!”. Dar când ai patru-cinci agenți care vor să mănânce de pe urma ta și-ți propun tot felul de prostii, apar probleme când crezi că te așteaptă toți pe tine prin Italia, Franța, Germania.

Am fost însă descumpănit de impresarii lui Ongenda, care trăgeau de el ca niște șacali. Sigur, niciunui fotbalist mare n-are cum să-i placă Botoșaniul, dar nici nu vreau să vină aici jucători care să trateze clubul ca pe o haltă. De-aia și încerc să le creez tuturor confortul fizic și psihic pentru a face performanță. Iar Marius reușește să le dea această stare”, a declarat Valeriu Iftime în exclusivitate pentru Playsport.ro. 

Hervin Ongenda este cotat la 900.000 de euro de către cei de la Transfermarkt.

Playsport.ro