2 iunie 7:35 PM

Abonare la google news

Violenţele antisemite au ajuns la un nivel fără precedent luna trecută în Marea Britanie

O ”creştere înspăimântătoare” a atacurilor antisemite din Regatul Unit în luna mai a ”depăşit orice am văzut până acum”, a anunţat miercuri Community Security Trust (CST), potrivit dpa.

Astfel, în perioada 8-27 mai, CST a consemnat 325 de incidente antisemite, depăşind totalul lunar de când sunt recenzate acest tip de incidente.

Vârful acestor atacuri a fost legat de escaladarea violenţelor în Israel şi Fâşia Gaza.

Această creştere a fost alimentată de reacţiile antisemite la acest conflict.

Campaign Against Antisemitism a menţionat că printre actele antisemite se află violenţele fizice, vandalismul, scandările, sloganurile de la mitinguri, abuzurile în social media şi ameninţările la adresa copiilor evrei în şcoli ca exemple ale ostilităţii faţă de comunitatea evreiască.

În unul dintre incidente, un bărbat a oprit elev de liceu evrei şi i-a ameninţat că îi loveşte cu pumnul dacă ei nu spun că susţin Palestina.

Într-un alt caz, un rabin a fost atacat lângă sinagoga sa, în nordul Londrei.

În aceeaşi zi, patru bărbaţi au fost arestaţi şi ulterior eliberaţi pe cauţiune după ce pasagerii dintr-un convoi cu drapele palestiniene au folosit un limbaj agresiv şi au scandat sloganuri antisemite în zona St John’s Wood din Londra.

Precedentul record al actelor antisemite a fost înregistrat în iulie 2014, perioadă în care violenţele din Orientul Mijlociu au escaladat.

Sursa: Agerpres


Citeste articolul pe G4Media