3 iunie 10:48 PM

Abonare la google news

Vinerea Verde. Autorităţile locale încurajează folosirea transportului alternativ

Maşina reprezintă una din cauzele poluante cele mai periculoase, fiindcă emisiile au loc la nivelul solului, aproape de oameni. n acest sens, Primăria Călăraşi invită cât mai mulţi locuitori să se alăture acestei campanii şi să aleagă metode alternative de transport mai puţin poluante sau chiar cu emisii zero în fiecare zi de vineri.

 

„Vinerea Verde” îşi propune ca până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

 

„Am ales să mă alătur campaniei ”Vinerea Verde” care îşi propune încurajarea folosirii transportului alternativ cu cât mai puţine emisii de carbon. De mulţi ani poluarea aerului în mediul urban, reprezintă una din provocările de mediu cele mai presante.  

De aceea, îi invit pe toţi călărăşenii ca în fiecare zi de vineri să lase maşina acasă şi să aleagă un transport verde, folosind bicicleta sau alte modalităţi de transport nepoluante. Pentru a fi un semnal de mobilizare pentru întreaga populaţie, implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferenţa”, a transmis Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul