sâmbătă 4 decembrie 6:14 AM

Abonare la google news

VIDEO Unul dintre actorii apreciați de cinefilii români a fost răpus de o boală teribilă


Actorul de teatru şi film Antony Sher, cunoscut din producţii ca „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, a murit la vârsta de 72 de ani din cauza unui cancer, informează BBC.


Anunţul a fost făcut vineri de Royal Shakespeare Company (RSC), cu care colabora de mult timp. Directorul artistic al companiei, Gregory Doran, care era soţul lui Sher, a petrecut ultiemele săptămâni îngrijindu-l.

Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru, preferatul prinţului Charles, aşa cum a afirmat alteţa sa regală în trecut, Sher a jucat la RSC roluri precum Richard III, regele Lear şi Macbeth, care i-au adus faimă.

Interpretarea dată de el regelui Richard III i-a adus în 1985 un premiu Olivier.

Preşedintele RSC, Shriti Vadera, a transmis că actorul era iubit în organizaţie şi că „a atins şi îmbogăţit vieţile multor oameni”.

Între filmele în care a jucat se numără „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”, iar între producţiile de televiziune, „The History Man” şi „Murphy’s Law”.

Născut şi crescut în Africa de Sud, Antony Sher s-a alăturat RSC în 1982. A devenit artist asociat de onoare al companiei din Stratford-upon-Avon în Warwickshire.

În 2010, el a povestit într-un interviu BBC despre prima lui vizită la Royal Shakespeare Company, pe care a descris-o drept una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii lui.

Antony Sher a primit însemnele de cavaler în 2000, iar în 2005, el şi Doran, pe care l-a cunoscut la RSC, s-au numărat între primele cupluri de homosexuali care au încheiat un parteneriat civil în Marea Britanie.

Stiripesurse.ro