duminică 17 octombrie 7:12 PM

Abonare la google news

VIDEO Prima şosea nouă din 2021 : Cum arată centura Mihăileşti cu o lună înainte de inaugurare. La ,,ciotul” de centură cu o lungime de doar 3 km. se lucrează de aproape 10 ani

Centura oraşului Mihăileşti, pe Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria va fi inaugurată pe 15 noiembrie, cu trei luni înainte de termenul contractual, dar după 10 ani de la semnarea primului contract. ,,Ciotul” de centură cu o lungime de doar 3 kilometri este o ,,Ruşine Naţională”, pentru că arată cât de prost au gestionat Ministerul Transporturilor şi Compania de Drumuri un proiect destul de simplu, susţine Asociaţia Pro Infrastructură care a publicat cea mai recentă filmare din dronă a ocolitoarei, prima şosea nouă din 2021 :


Contractul pentru construirea Centurii Mihăileşti a trecut cam prin toate problemele specifice şantierelor româneşti : constructori neserioşi, exproprieri ratate, ,,circ” pentru presă la rezilierea contractului, notează Asociaţia ; ,,Primul contract a fost semnat în 03.04.2012 (Contrat Ingenieria y Obras), reziliat după doar 6 luni, iar pe al doilea, parafat în 21.04.2016 cu spaniolii de la Copisa, autorizația de construire a venit abia în iunie 2017 și au fost întotdeauna probleme cu exproprierile (pline de erori), modificările de proiect, relocările de utilități și o sumedenie de blocaje tergiversate, pasate între Copisa și CNAIR. După ce instituțiile responsabile, în frunte cu CNAIR și-au bătut joc de proiect, contractul a fost reziliat de Răzvan Cuc în 04.04.2019, într-un teatru absurd cu rupere de hârtii în fața presei, la un stadiu de execuție de aproximativ 30%, gest pentru care CNAIR a fost dată în judecată de antreprenor, evident. Într-un final apoteotic, lucrările rămase au fost re-licitate în 16.07.2020 și al treilea constructor, Viarom, a venit pe șantier în 23.12.2020, având la dispoziție 12 luni de execuție” a notat API. După rezilierea celui de-al doilea contract (2019) oficialii din Ministerul Transporturilor şi Compania de Drumuri susţineau că lucrările vor fi reluate în regie proprie, cu personal şi utilaje de la Regionala de Drumuri Bucureşti, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Centura Mihăileşti are două benzi pe sens şi separator median iar lucrările au costat 37 de milioane lei.


Compania de Drumuri ar urma să deschidă, tot până la finalul anului, un tronson de aprox. 12 km. pe centura municipiului Satu Mare respectiv cei 6 kilometri la Giurgiu, legătura modernă DN 5 – vama Giurgiu-Ruse.

Economedia.ro


Stirile.eu