Abonare la google news

VIDEO. Patru migranţi care pluteau pe Dunăre au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră

  • Patru migranţi în pericol de înec au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră
  • Bărbaţii din Siria, Turcia şi Irak au fost văzuţi plutind pe Dunăre cu ajutorul unor colaci de salvare
  • Incidentul a avut loc în timp ce zona era vizată de o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică

Patru bărbaţi au fost salvaţi sâmbătă de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare, judeţul Mehedinţi, au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, traversând fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile şi a doi colaci din plastic.

„În data de 26.06.2021, în jurul orei 19.30, echipajul ambarcaţiunii MAI 4102 de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gîrla Mare – judeţul Mehedinţi, pe timpul desfăşurării misiunii de supraveghere, a observat, cu ajutorul aparaturii de observare, pe direcţia km. flv. 854,5 – zona Izvoare, o ambarcaţiune gonflabila de mici dimensiuni în care se aflau două persoane şi alte două persoane plutind cu ajutorul unor colaci de salvare pe fluviul Dunărea, aceştia făcând semne disperate, fiind în pericol de înec. Imediat, echipajele mobile au intervenit cu operativitate, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile (cod portocaliu de instabilitate atmosferică). Grupul de persoane, format din patru adulţi a fost adus în siguranţă la mal si condus la sediul sectorului pentru verificări”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru bărbaţi sunt cetăţeni din Siria, Turcia şi Irak, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.Sursă: Poliția de Frontieră Română

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!

Citeste articolul pe AlephNews