2 iunie 12:30 PM

Abonare la google news

VIDEO O turmă de elefanţi traversează China, mergând pe autostrăzi și distrugând recoltele agricole

O turmă de elefanţi a pornit într-un periplu de câteva sute de kilometri în sud-vestul Chinei, traversând oraşe şi autostrăzi şi distrugând mai multe recolte agricole, informează AFP.

Cele 15 pahiderme, printre care se aflau şi trei pui, au părăsit rezervaţia Xishuangbanna, o regiune aflată la frontiera cu Laos şi Birmania, la mijlocul lunii aprilie, îndreptându-se spre nord şi parcurgând o distanţă de circa 500 kilometri, a raportat televiziunea chineză, potrivit agerpres.ro.

Marţi, turma se afla la doar 20 kilometri de metropola Kunming, capitala provinciei Yunnan, care are o populaţie de câteva milioane de locuitori.

Televiziunea naţională chineză a difuzat imagini cu animalele traversând oraşe pe timpul nopţii, staţionând pe drumuri importante sau devalizând culturi de porumb. Peregrinarea lor a fost monitorizată îndeaproape de către locuitori şi autorităţi, echipate cu drone pentru a evita orice risc pentru populaţie.

Săptămâna trecută, elefanţii au golit un rezervor de apă şi rezervele de cereale ale unei ferme, a precizat televiziunea chineză, care estimează daunele de la începutul periplului lor la aproximativ 6,8 milioane de yuani (870.000 de euro), cu 56 de hectare de culturi distruse.

În încercarea de a-i ţine sub control, autorităţile chineze încearcă să ademenească elefanţii cu alimente şi să blocheze drumurile cu ajutorul unor camioane.

Zoologii nu înţeleg motivul care a determinat turma să îşi părăsească rezervaţia şi să străbată o distanţă atât de mare.

În ultimii ani, elefanţii tind să se apropie de sate, în contextul în care plantele pe care le consumă de obicei sunt înlocuite cu specii care nu fac parte din dieta lor.

Elefanţii sălbatici sunt protejaţi în China, având o populaţie estimată în prezent la 300 de exemplare, în creştere faţă de cele mai puţin de 200 de exemplare din anii ’80. Elefanţii din această ţară trăiesc exclusiv în regiunea turistică şi tropicală Xishuangbanna.

Citeste articolul pe Stiripesurse