Abonare la google news

VIDEO Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, a discutat despre inteligența artificială în Parlamentul European

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit joi despre dimensiunea politicii externe a inteligenţei artificiale într-o audiere în cadrul Parlamentului European, conform comunicatului dat publicităţii pe site-ul Alianţei Nord-Atlantice.

Într-o discuţie animată cu membrii Parlamentului European din cadrul Comisiei AIDA (Comisia pentru inteligenţă artificială în eră digitală), Mircea Geoană a subliniat importanţa NATO ca forum transatlantic de colaborare şi coordonare cu privire la tehnologiile emergente şi perturbatoare, menţionând totodată potenţialul de cooperare în acest domeniu între Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

Citeste si:  Ianis Hagi, la un pas să dea lovitura carierei sale? Informații de ultimă oră

Secretarul general adjunct a subliniat activitatea continuă a NATO de a înţelege şi a adopta noi tehnologii şi de a-şi menţine avansul, inclusiv foaia de parcurs cuprinzătoare privind tehnologiile emergente şi perturbatoare adoptată de liderii NATO în decembrie 2019, precum şi strategia de implementare convenită de miniştrii apărării în februarie 2021.

Mircea Geoană a atras, de asemenea, atenţia asupra propunerii secretarului general al NATO pentru o promovare a inovaţiei în domeniul apărării care să promoveze o mai bună cooperare transatlantică în domeniul tehnologiilor critice ca parte a iniţiativei NATO 2030.

Citeste si:  Maria Vieru, mărturii copleșitoare despre Marea Unire, al Doilea Război Mondial și foamete: “De frica rușilor, ne-am ascuns în tranșee cu vitele”

Oficialul Alianţei a subliniat, totodată, faptul că inteligenţa artificială aduce noi oportunităţi de cooperare între NATO şi UE precum schimbul de bune practici, dar şi eforturi coordonate pentru a dezvolta acele reglementări care să poată încuraja inovaţia şi să stabilească standarde globale pentru o utilizare etică a inteligenţei artificiale.

sursa foto: nato.int


Citeste articolul pe G4Media

Citeste si:  REPORTAJ. Scuzele pe care le-au găsit senatorii să nu poarte mască în Parlament. „Dacă ţi-e sete trebuie să bei apă”