VIDEO Imagini virale cu Dan Barna, ridicați de un angajat din Parlament/ Liderul USR: Nu mi-am rugat colegii să îi ia de jos. Insinuările că Barna a cerut să i se aducă ochelarii sunt fake. A fost ceva banal

Vicepremierul USR Dan Barna a explicat, la Digi24, incidentul de marți, din Parlament, atunci când ochelarii i-au căzut peste pupitru. Colega din stânga sa a chemat un om din administrația Parlamentului care a venit să îi ridice ochelarii vicepremierului, iar acesta din urmă i-a indicat unde au căzut.

Barna a subliniat că nu el i-a cerut angajatului să îl ajute, ci colega sa, iar lui i s-a părut nepoliticos să refuze ajutorul persoanei care se oferise să îi ridice ochelarii, astfel că i-a indicat unde sunt.

Vicepremierul s-a declarat mirat de genul de știri ”care devin virale”, spunând că, în fapt, a fost o secvență banală, în care colegii s-au oferit să îl ajute, deși el decisese să nu își ridice ochelarii până la finalul discursurilor.

Citeste si:  Cîțu, schimbare de optică față de bugetari: Anul acesta nu este nimeni dat afară, toată lumea îşi primeşte sporurile

Dan Barna a explicat gestul său și printr-o postare autoironică pe Facebook, în care s-a declarat ”vinovat de delict de caracter” și a relatat întâmplarea de marți sub forma unui ”autodenunț”:

  • ”Subsemnatul, acuzat public de delict de caracter, declar următoarele: Ieri, în jurul orelor 17:20 mă aflam, neînsoțit, în banca alocată membrilor Guvernului din Plenul Camerei Deputaților. În dreapta mea se afla Premierul Florin Cîțu, iar în stânga o colegă, să-i spunem M. Prezența noastră era legată de o solicitare a PSD de a prezenta noua colecție de cartoane și butaforii colorate sub pretextul unei discuții, pretins serioase, despre buget. La momentul în care urmau să se petreacă faptele prezentei mărturisiri la microfon se afla Marcel Ciolacu. Discurs plictisitor, conținut puțin. Neglijent, stângaci și neatent mi-am așezat ochelarii aiurea pe aparatul de vot, iar ei au decis să facă o tumbă până jos. „Ok”, mi-am zis. „Acolo să stați, dar să nu uit totuși să vă iau când se vor termina discursurile.” Colega M. însă, om simțitor și atent, observase și ea tumba ochelarilor și fără să i-o fi cerut, cu gândul amabil să mă ajute, l-a chemat pe colegul nostru Valentin, aflat în zonă, să-i recupereze. Omul a venit, m-a întrebat unde sunt și aici am săvârșit delictul moral pentru care fac prezentul autodenunț: i-am arătat cu mâna pe unde căzuseră ochelarii. I-a ridicat, mi i-a dat, i-am mulțumit, ne-am zâmbit și a plecat. Înțeleg totuși că nu am făcut chiar bine și îmi pare rău de gestul meu. Le mulțumesc însă lui Valentin și M pentru că au dovedit că sunt oameni”, a scris vicepremierul Dan Barna pe Facebook.
Citeste si:  Alfredo Quintana a murit. Portarul naţionalei de handbal masculin a Portugaliei avea 32 de ani

sursa foto: Captură video


Sursa: G4Media

 4 total views