26 septembrie 7:12 PM

Abonare la google news

VIDEO Imagini cu un apropiat al lui Orban care le-ar indica delegaților cum să voteze pentru funcțiile din conducerea PNL. Violeta Vijulie: Care este problema, sunt oameni din echipa lui Orban care și-au asumat un vot

La Congresul PNL de sâmbătă, oamenii din tabăra lui Ludovic Orban au acuzat că voturile celor 5000 de delegați au fost controlate la sânge de către liderii filialelor care s-au aliat cu premierul Cîțu. Inclusiv Ludovic Orban a spus că în cabinele de vot, delegații nici măcar nu s-au ferit să-și fotografieze votul, pentru a putea proba la conducere că și-au exprimat votul corespunzător, „așa cum li s-a poruncit”.

De la alegerile de duminică, unde 2000 de delegați liberali au continuat votul pentru funcții de conducere în Biroul Politic Național, pe unele canale media a fost distribuit un video, în care apare deputatul Ionel Dancă – un apropiat al lui Ludovic Orban – insinuându-se că acesta le-ar spune „alegătorilor” cum să voteze.

Antena3 a difuzat filmulețul insistând pe ideea că Ionel Dancă „le spune liberalilor cum să voteze”.

Într-o intervenție în direct la postul de televiziune, din partea PNL, Violeta Vijulie – care a și precizat că ea nu e din tabăra Orban – a arătat că filmulețul nu relevă nimic compromițător, pentru că delegații prezenți la vot și-au asumat deja votul pentru una dintre echipe.

„Domnul Dancă este unul dintre susținătorii lui Ludovic Orban iar cei care sunt acolo (în prezența lui Dancă – n.red) sunt susținători ai echipei lui Orban, și-au asumat votul pentru echipă, nu văd care este problema. (…) Și eu puteam să nu cunosc numele unuia dintre candidații din listă și să cer să fiu lămurită, nu înseamnă că se încalcă vreo regulă (…)”, a spus Violeta Vijulie care este și președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor.

Sursa Foto: Facebook


Citeste articolul pe G4Media