2 iunie 9:48 PM

Abonare la google news

VIDEO IMAGINI APOCALIPTICE cu un incendiu uriaș

Un incendiu a izbucnit miercuri într-o rafinărie din sudul Teheranului în urma unei explozii provocate de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichid, au declarat şeful celulei de criză din capitala iraniană şi un alt oficial local, relatează AFP şi Reuters.

La peste o oră de la declanşarea incendiului, o coloană groasă de fum negru şi flăcările erau vizibile de la mai mulţi kilometri distanţă, potrivit unui jurnalist al AFP.

„Accidentul a fost provocat de o scurgere dintr-o conductă de gaz lichefiat” şi „o explozie a provocat declanşarea incendiului, provocând fumul care se vede”, a declarat Mansour Darajati la televiziunea de stat.

Potrivit site-ului televiziunii publice, Darajati a spus că incendiul a fost declarat „spre ora 19.30” (15.00 GMT) şi că „din fericire nu există niciun mort în acest stadiu”.

Pompierii au fost trimişi la faţa locului, la rafinăria Tondguyan, a relatat agenţia de ştiri IRNA. Conform aceleiaşi surse, rafinăria în flăcări, în funcţiune din 1968, aparţine Tehran Oil Refining Company şi are o capacitate de 250.000 de barili pe zi, scrie Agerpres.ro.

Potrivit canalului de Telegram al televiziunii de stat, un purtător de cuvânt al societăţii a declarat că respinge „orice speculaţie privind un sabotaj la rafinărie”.

„Accidentul s-a produs în urma unei probleme tehnice şi suntem pe cale să aducem incendiul sub control”, a adăugat el.

Incendiul la rafinăria din Teheran a izbucnit la câteva ore după ce una dintre cele mai mari nave ale marinei iraniene, Kharg, de 200 de metri lungime, a luat foc şi mai târziu s-a scufundat în Golful Oman.

Citeste articolul pe Stiripesurse