31 mai 2:18 PM

Abonare la google news

VIDEO Fotografii cu Roman Protasevici au fost expuse în Aeroportul din Bruxelles

Mai multe fotografii cu jurnalistul Roman Protasevici și prietena lui, Sofia Sapega, au fost expuse în Terminalul Plecări al Aeroportului Zaventem din Bruxelles, în urma apelului făcut de președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Călătorii care pleacă din Bruxelles pot vedea pe pereții din Terminalul Plecări mai multe fotografii cu disidentul Roman Protasevici, în timp ce pe un ecran mare se derulează, de asemenea, imagini cu jurnalistul arestat împreună cu prietena lui, Sofia Sapega, pe aeroportul din Minsk după ce avionul în care se aflau și care zbura din Grecia în Lituania a fost deturnat de autoritățile din Belarus.

Imaginile, expuse în semn de solidaritate cu cei doi tireri arestați, sunt însoțite de un apel pentru eliberarea acestora.

Parlamentul European a îndemnat, la sfârțitul săptămânii trecute, toți cetățenii europeni să se alăture apelului pentru eliberarea jurnalistului Roman Protasevici și a prietenei sale, Sofia Sapega.

Una dintre sugestiile Parlamentului European este utilizarea hashtagului #FreeRomanProtasevich și #FreeSofiaSapega pe Twitter și alte platforme. Pot fi, de asemenea, distribuite mesajele instituțiilor europene pe această temă, cum este cel al Parlamentului, postat vineri pe toate conturile de social media.

„Ai putea veni cu propriile modalități de a protesta. De exemplu, președintele Sassoli a sugerat utilizarea aeroporturilor pentru a evidenția cauza”, amintește instituția.

„Cred că ar fi un gest pozitiv dacă o fotografie a lui Roman Protasevici ar fi afișată în principalele aeroporturi ale statelor membre ale Uniunii Europene, ca semn de solidaritate și pentru a-i arăta că nu-l vom abandona”, a spus recent David Sassoli.

Parlamentul a solicitat în mod regulat alegeri corecte în Belarus, precum și respectarea drepturilor omului și a statului de drept, amintește un material publicat de Parlamentul European.

Sursa foto; Captură video

 


Citeste articolul pe G4Media