joi 11 noiembrie 8:16 PM

Abonare la google news

VIDEO EXCLUSIV. Petre Grigoraș îl apostrofează pe Rădoi pentru anunțul plecării de la națională: ”Un gest de lașitate! Dar FRF ar comite cea mai mare greșeală să nu-l țină și la baraj” + ”La cât iubește naționala, Hagi ar lăsa Farul pentru a veni pe banca României”


Ieșit momentan din circuit, fostul antrenor de la Farul, Pandurii, Oțelul sau CFR Cluj, Petre Grigoraș, a fost un apărător al lui Mirel Rădoi în prima parte a mandatului acestuia la echipa națională. ”Fusesem întrebat la un moment dat ce părere am despre modul în care conduce reprezentativa și m-am exprimat total în favoarea lui într-o perioadă grea, când pierduse trei partide la rând, nu marcam. Publicul și presa ceruseră insistent să abandonăm politica de a sta cu șapte inși pe linia careului, să mizăm doar pe contraatac. Să aducem tineri. Și am zis atunci că trebuie să-l lăsăm în pace, fiindcă nu poate produce minuni în trei luni. Și asta cu riscul de a pierde o calificare, alta adăugată celor anterioare, dar măcar încercăm ceva nou”, a punctat pentru playsport.ro antrenorul în vârstă de 56 de ani.


”Nu aroganță, ci lipsă de experiență”

El crede însă acum că

”Rădoi a făcut un gest de lașitate când a anunțat că renunță cu două meciuri înaintea finalului campaniei. Ești căpitanul de navă, jucătorii au căpătat încredere în tine, ați suportat împreună critici și atacuri, lucrurile s-au îmbunătățit, iar tu ce faci? Mi s-a părut un discurs care nu trebuia să existe. Dar s-a întâmplat așa probabil din cauza tinereții sau a lipsei de experiență. Unii spun că a fost și o atitudine arogantă, dar eu nu văd asta”.

Grigoraș subliniază însă că

”Rădoi ar fi cea mai bună variantă de continuare. Sunt convins că ajungem în barajul pentru Mondiale, iar orice alt selecționer ar veni va spune cu certitudine că nu-și asumă strict doar aceste meciuri decisive. Va cere încă o campanie pentru a i se trasa un obiectiv. Ar fi cea mai mare greșeală ca FRF să renunțe acum la Rădoi și să nu insiste pentru a-l păstra până la baraj”.

”Sută la sută Gică ar uita de asperitățile cu Burleanu”

Ar fi însă oare Hagi dispus să preia imediat cârma ”tricolorilor”, dacă Rădoi se va ține țanțoș cu hotărârea anunțată în urmă cu o lună? ”N-am vorbit cu Gică, dar sunt convins că ar lăsa Farul pentru echipa națională. La cât de mult iubește reprezentativa României, ar face probabil orice sacrificiu și n-ar refuza o propunere. Dar, cum spuneam și mai devreme, nu cred că ar veni doar pentru baraj, ci să aibă în față niște preliminarii cap-coadă”.

Într-un potențial mariaj FRF – Hagi, tehnicianul nu vede o barieră nici în vechile conflicte cu președintele Burleanu, un personaj cu repetate gesturi publice îndreptate împotriva ”Generației de Aur”:

”Sută la sută ar uita de fostele asperități. Niște oameni care țin într-adevăr la națională mai trec cu vederea, o parte se mai uită, iar primordial pentru toată lumea e ca naționala să aibă rezultate. Hagi vrea ca România să performeze? Garantat! Președintele? La fel! OK, hai atunci să lucrăm împreună! Ce sens mai are să ne tot gândim la trecut?!”.

”Maxim a greșit când a mers în Germania”

Grigoraș a vorbit inclusiv despre Maxim și Chiricheș, doi dintre ”tricolorii” cu care a lucrat pe vremuri la Pandurii, unde, alături de Pintilii, Sânmărtean, Nistor sau Al. Vlad, construise o echipă remarcabilă în Liga 1:

”Maxim un băiat inteligent, cu mult talent și calități tehnice foarte bune. Poate însă că el a greșit când a ales să plece în Germania, fiindcă fizicul lui nu-l ajuta să se impună într-un asemenea campionat, cu toate că și acolo a avut destule evoluții apreciate. Iar Chiricheș a fost unul dintre cei mai buni jucători cu care am colaborat, a ajuns la un nivel înalt, dar, din păcate, organismul nu l-a prea ajutat și a avut atâtea accidentări care l-au scos deseori din circuit”.

10 echipe se află pe CV-ul de antrenor al lui Petre Grigoraș, cele mai reprezentative fiind Oțelul, Pandurii, Farul și CFR Cluj

Playsport.ro