Abonare la google news

VIDEO-EXCLUSIV. Fanul de lux al naționalei României, mesaj de încurajare de la 10.000 de kilometri

Mirel Rădoi şi elevii lui au avut, la meciul cu Germania, un fan de lux. De la peste 10.000 de kilometri depărtare, unul dintre cei mai valoroşi străini care au evoluat vreodată în întrecerea noastră internă, a urmărit partida contra nemţilor şi le-a ţinut pumnii românilor. Nicolae Stanciu i-a fost coleg, iar împotriva lui Mario Camora a luptat pentru titlul de campion în Liga 1.

Fanul de lux al naționalei României, mesaj de încurajare de la 10.000 de kilometri

Este vorba despre Wesley Lopes da Silva (40 ani), fostul golgheter al Ligii 1 şi, până de curând, străinul cu cele mai multe goluri marcate în primul nostru eşalon (64 de reuşite). În 2020, fostul elev al lui Viorel Hizo a fost depăşit de compatriotul Eric de Oliveira.

Wesley, fanul de lux al nationalei Romaniei in meciul cu GermaniaWesley, fanul de lux al nationalei Romaniei in meciul cu Germania

Wesley s-a retras de ani buni din activitate, locuieşte în Espirito Santo, lângă Sao Paulo, iar la începutul anului trecut a devenit tată pentru a doua oară. Joacă footvoley, un sport popular pe plajele din țara lui, aceasta fiind, în afară de antena parabolică, singura legătură pe care a mai păstrat-o cu fenomenul.

„Așa îmi alin dorul de fotbal. Fotbalul a fost viața mea, l-am iubit și îl iubesc mult chiar și acum. Unii jucători doar „lucrează” în fotbal, alții îl iubesc. Așa am fost și eu”, povestea Wesley, în 2019, într-un interviu acordat pentru ProSport.

„Mă bucur pentru Camora”

Prin intermediul PlaySport.ro, brazilianul de la „Țărănoaia”, așa cum a botezat sud-americanul Vasluiul, a ținut să-i încurajeze pe elevii lui Rădoi în acest start de campanie pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Cu ochii agățați în televizor și cu berea pregătită, Wesley a spus că este fericit pentru Mario Camora, fostul său rival și prieten de la CFR Cluj.

„Mă bucur pentru Camora, sunt fericit pentru el. E de mult timp în România, a câștigat trofee și a demonstrat că merită să îmbrace tricoul României”.

Porumboiu l-a vrut la naționala României

În urmă cu nouă ani, Adrian Porumboiu, fostul patron al lui Wesley de la Vaslui, l-a propus pe brazilian la naționala antrenată pe atunci de Victor Pițurcă. Wesley spune că ar fi fost încântat să învețe „Deșteaptă-te, române”, însă, în trecut, chestiunea naturalizării era privită diferit.

„Când am jucat eu în România, în „epoca” mea, erau mulţi jucători buni la echipa naţională şi cred că, atunci, politica era alta. Nu erau acceptaţi aşa de uşor jucătorii străini, naturalizările erau percepute diferit, atunci, din câte am înţeles eu, erau mai mulţi oameni din fotbal, chiar și suporteri, care se opuneau acestei variante. Dacă ar fi fost acum și aș fi primit această propunere, sigur că aş fi acceptat să joc pentru România! Toată lumea a vrut jucători de străini, Japonia şi Italia, Spania. România nu a vrut”, a explicat Wesley.

„Wesley ar merita indiscutabil să joace la echipa naţională a României. Ar face faţă cu brio. Dacă urmăriţi cum se pregăteşte, el dă maximum la fiecare antrenament. Nu tratează nicio fază superficial. Un astfel de jucător e mai mult decât necesar unei echipe pentru ce face pe teren”, spunea fostul finanțator al celor de la FC Vaslui

„Și Eric ar fi meritat să joace pentru România”

Cu mult fair-play, brazilianul consideră că fotbalistul care l-a detronat din postura de cel mai bun marcator străin din statisticile Ligii 1, conaționalul Eric de Oliveira, ar fi meritat, la rândul lui, să joace pentru România.

„Acum vorbesc cu Eric, se uită și el la meci. Este încă un jucător care putea, când era bine din punct de vedere fizic, să îmbrace tricoul României. Cred că ar fi ajutat mult. Şi el a avut valoare. Însă asta e viaţa, ținem pumnii României, lui Stanciu, Camora, tuturor!”, a declarat fostul fotbalist care, pentru o scurtă perioadă, a trecut și pe la Politehnica Iași, iar în cariera sa a mai evoluat în campionatele Portugaliei, Elveției, Columbiei și Arabiei Saudite.

„Aide Romenia! Bravo, tată”

Pentru a-și demonstra susținerea pentru România, Wesley a depus, în exclusivitate pentru PlaySport și „proba” video înregistrată înainte de startul meciului. Cu televizorul nituit pe canalul care a transmis partida de la București, brazilianul a avut un mesaj în inconfundabilul său grai portughezo-moldovenesc: „Aide Romenia! Bravo, tată”. Berea era la rece.

Citeste articolul pe PlaySport