vineri 19 noiembrie 10:15 PM

Abonare la google news

VIDEO EXCLUSIV. Enigma Andrei Burcă. De ce nu reușește CFR Cluj să îl vândă pe fundașul central? „Este cel mai bun din România. Sunt în Serie A și La Liga fundași sub el

Andrei Burcă este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai celor de la CFR Cluj în ultimii ani. Fundașul central în vârstă de 28 de ani a ajuns în Gruia în iulie 2019 de la FC Botoșani în schimbul sumei de 200.000 de euro.


El s-a impus rapid în primul 11 al formației din Gruia și a contribuit semnificativ la ultimele două titluri cucerite de ardeleni în Liga 1. Grație evoluțiilor solide de la echipa de club, Andrei Burcă a fost convocat de 8 ori la echipa națională a României.

Andrei Burcă este considerat cel mai bun fundaș central din România de un cunoscut jurnalist sportiv

Cu toate acestea, el nu a reușit să prindă un transfer la o echipă din străinătate, deși s-au vehiculat niște posibile oferte. La acest lucru au contribuit probabil și accidentările pe care le-a suferit în acest an.


Însă, la această problemă s-ar mai putea adăuga încă una. Invitat la emisiunea Playsport.ro Live, jurnalistul și comentatorul sportiv Ion Alexandru a exprimat un punct de vedere foarte interesant referitor la acest subiect.

El a spus că în opinia sa este o problemă în ceea ce îl privește pe impresarul fotbalistului. Jurnalistul consideră că Burcă este un fotbalist foarte bun și că ar avea loc la echipe din campionate puternice din vestul Europei.

Eu mă rezum la un singur jucător, pe care eu îl consider în acest moment cel mai bun fundaș central din România, Burcă. Este un fundaș solid, bun, are tot ce îi trebuie. A fost pe Celtic Park, a dat cu ei de pământ, adică a și arătat. Cu Lazio și așa mai departe.

Acest fundaș nu se vinde. De ce nu se vinde? Nu are impresarul corect, părerea mea. Sunt în momentul ăsta în Serie A sau în La Liga fundași sub Burcă. Eu vorbesc de energie, de prezență, de fizic”, a spus Ion Alexandru la Playsport.ro Live.

Plecarea fundașului central ar putea rezolva o parte din problemele financiare de la CFR Cluj

Un eventual transfer al lui Andrei Burcă ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru CFR Cluj. Campioana ultimilor 4 ani în Liga 1 se confruntă cu unele probleme financiare în această perioadă, probleme recunoscute chiar de Cristi Balaj în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele clubului a infirmat însă teoria conform căreia clubul din Gruia ar putea să intre în insolvență din nou. Totuși, fostul arbitru a explicat că în pauza de iarnă se va încerca despărțirea de unii jucători care nu au confirmat pentru a se echilibra balanța financiară.

E exclus subiectul insolvenței în cadrul clubului. Nu s-a pus problema. Suntem preocupați de creșterea performanței și de optimizarea raportului performanță – cheltuieli.

Situația fotbalului românesc nu e ideală și oarecum ne aliniem la ce e în sport. Am discutat cu acționarii și conducerea și m-au asigurat că vom optimiza în cel mai scurt timp raportul cheltuieli-performanță. Există anumite datorii eșalonate și clubul și-a onorat plățile. Jucătorii au restanță un salariu, iar la finalul lunii se va achita acest salariu.

Totul depinde foarte mult de performanțele din perioada următoare din cupele europene. Nu vă ascund că avem discuții cu echipe care sunt interesate de jucători de la clubul nostru. În iarnă trebuie să facem o analiză clară. Avem jucători pe care nu-i folosim, dar îi plătim. E o situație pe care am găsit-o la club. Avem o listă foarte mare și e important ca jucătorii care nu prind echipa să se ducă să joace. Încă nu am discutat despre nume”, a spus Balaj la conferința de presă.

Lovitură cruntă pentru CFR Cluj în plină criză financiară! Campioana trebuie să mai plătească o sumă importantă

 

Playsport.ro


Stirile.eu