miercuri 24 noiembrie 1:39 PM

Abonare la google news

VIDEO EXCLUSIV Cornel Dinu, despre situația dramatică de la Dinamo și căutarea noului selecționer


În DIRECT, la Playsport.ro LIVE, Cornel Dinu, legenda ”câinilor” a vorbit despre valoare jucătorilor, posibila despărțire de Rednic și cine ar fi potrivit pentru postul de selecționer al echipei naționale.


„Mister” a făcut o analiză amplă în stilul caracteristic a situației de la Dinamo, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar-administrativ. Dinu și-a manifestat încrederea față de capacitatea lui Răzvan Zăvăleanu de a rezolva problemele ce țin de insolvență.

Cornel Dinu a explicat care sunt principalele cauze ale dezastrului sportiv de la Dinamo

În ceea ce privește partea sportivă, „Procurorul” a explicat că totul pleacă de la dezinteresul față de dezvoltarea tinerilor jucători ai clubului. Dar și de la faptul că Dinamo nu își poate permite să aducă în acest moment decât jucători liberi de contract, care nu au mai evoluat de foarte mult timp.

Sunt două aspecte complet diferite. Una este activitatea juridică de rezolvare a acestei nenorociri care este insolvența, și asta aparține de biroul juridic al domnului Zăvăleanu, care după părerea mea este un om competent și un om care poate realiza niște lucruri, și cu totul altceva este aspectul fotbalistic.

În ultimii 10 ani de zile Dinamo a folosit 131 de străini. Mi se pare înfiorător. Nu s-a mai dat niciun fel de atenție creșterii tinerilor jucători în centre, în academii. Problema este teribilă din acest punct de vedere.

În acești 10 ani, în care a adus 131 de străini, Dinamo a jucat la cele două categorii de juniori toate finalele cu Viitorul condus de Hagi. Este lipsă de pregătire, pentru că jucătorii devin talente și impresionează de la 12-14 ani. Dar nu toți confirmă pentru că este o conjunctură de calitate psihică a jucătorului care vrea să vină și de pregătire, care înseamnă după 14 ani, antrenamente individuale de perfecționare.

Eu, când am preluat Dinamo în 1995, din grupele acestea de 16, 17, 18 ani am luat vârfurile de jucători. Și erau vreo 20-22 de jucători, care, în afara antrenamentelor obișnuite, erau grupe care făceau antrenamente individuale de 3 ori pe săptămână. La noi nu mai există așa ceva”, a spus Cornel Dinu.

„Mister” consideră că Mircea Rednic nu are o vină foarte mare pentru ultimele rezultate

De asemenea, fostul mare jucător și antrenor al formației din Ștefan cel Mare a vorbit și despre Mircea Rednic. Dinu este de părere că „Puriul” se află într-o situație ingrată, deoarece a preluat un lot modest din punct de vedere calitativ și nici jucătorii care au fost aduși ulterior nu sunt de mare valoare.

Nu pot să discut în sensul acesta. Moștenirea pe care o are Mircea Rednic este foarte grea și nici nu am încredere în jucătorii care sunt aduși. Și din condiții obiective. Jucătorii pe care Dinamo poate să îi aducă sunt jucători care nu au mai evoluat de luni bune de zile.

Acel fundaș care l-a favorizat pe Ion Gheorghe să înscrie golul al doilea (n.r. Petar Gluhahovic) a jucat în ultimii 6 ani de zile 7 jocuri oficiale”, a închis Dinu subiectul Dinamo.

Ce crede Cornel Dinu despre negocierile dintre Gică Hagi și FRF

De asemenea, fostul selecționer al României a comentat și ultimele evenimente legate de echipa națională. El a spus că Răzvan Burleanu i-a făcut o ofertă lui Hagi la presiunea opiniei publice.

Cornel Dinu este de părere că se putea trece peste prolema unei eventuale incompatibilități între statutul lui Hagi de acționar majoritar la Farul și funcția de selecționer pentru interesul echipei naționale.

Nu vreau să comentez. Nu am date din punctul acesta de vedere. Părerea mea este că, la presiunea opiniei publice, Federația a mers pe mâna lui Hagi. Ceea ce nu știu, în dialogul ăsta, ce a deschis discuția impedimentului legat de posesia de acțiuni a lui Gică Hagi la Viitorul și acum la Farul.

Niciun fel de incompatibilitate. Incompatibilitate este când pierzi cu echipa națională. După părerea mea, Gică a avut niște ezitări. După mine, interesul național era mult mai important decât dacă acțiunile rămân la Hagi sau i le dă soției sale sau lui Gică Popescu. Acesta este un paleativ care nu are consistență logică.

Hagi a dovedit că a făcut niște lucruri bune într-o anumită perioadă. Am senzația că intensitatea arderii a fost mai mare la el și și-a pierdut și el o parte din entuziasm. Nici prestațiile echipei sale de club nu mai sunt la fel ca în urmă cu câțiva ani de zile. A fost un șir și probabil că a avut o dispoziție mai mică de a risca în interes național”, a mai spus Dinu la Playsport.ro Live.

Ce a spus despre problema viitorului selecționer al României

În ceea ce privește numele viitorului selecționer, Cornel Dinu nu a dorit să facă nicio remarcă. El s-a rezumat la a spune doar că acest aspect este cumva unul secundar.

Dinu crede că problema majoră a fotbalului românesc nu este reprezentată de cine conduce echipa națională. Ci de modul în care se lucrează la nivel de copii și juniori.

Răzvan Zăvăleanu aruncă bomba pentru fanii „câinilor”: „Palmaresul și sigla nu sunt condiționate de liga în care se află echipa!” EXCLUSIV Playsport Live

Playsport.ro