Abonare la google news

VIDEO| Cum trebuia rezolvat subiectul la Matematică care le-a dat de cap elevilor

Subiectele primite de elevi la proba de Matematică de la Evaluarea Națională 2021 au fost rezolvate LIVE, în studioul Gândul, de Alina Sprus, profesoară la Școala Generală nr. 30 ”Grigorie Ghica Voievod” din București.

Totodată, profesoara de matematică a explicat și care era subiectul care va face diferența la notare. Așadar, este vorba de Subiectul III exercițiul 6, Punctul B, iar cerința este de a „determina distanța de la punctul O la planul (BDD‘ ), unde O este punctul de intersecție a dreptelor AD‘  și A‘ D.

În schimb punctul B este de un grad de dificultate puțin mai ridicat. Să zicem că va face diferența la notare. Avem două posibilități: Ducem prin O o paralelă la celelalte două laturi, un fel de linie mijlocie, dar nu este linie mijlocie. Această fiind paralelă cu DD’  și atunci va fi paralelă cu planul nostru, și distanța de la O la plan este același lucru cu distanța de aici, la plan”, a explicat Alina Sprus, profesoară de matematică.

VEZI mai jos întreaga rezolvare pentru Subiectul III punctul 6, subpunctul B

GÂNDUL a publicat subiectele și baremele la Matematică. Elevii au primit pentru rezolvare varianta de subiect cu numărul 3.

La SUBIECTUL I,  elevii au avut de rezolvat 6 subpuncte, de tip grilă, cu un singur răspuns corect, fiecare notat cu câte 5 puncte.

SUBIECTUL al II-lea a avut tot șase subpuncte, cu probleme de geometrie, de tip grilă, fiecare notate cu câte 5 puncte.

Și la SUBIECTUL al III-lea au fost tot probleme de geometrie, elevii având de rezolvat șase puncte, fiecare cu mai multe subpuncte. Pentru rezolvarea corectă a acestui subiect, elevii pot obține 30 de puncte.

Zece puncte se acordă din oficiu.

Evaluare Națională Matematică 2021:Vezi mai jos subiectele la Matematică 

Evaluare Națională Matematică 2021: Vezi mai jos baremul la Matematică

Citește și:

Citeste articolul pe Gandul