duminică 31 octombrie 4:01 PM

Abonare la google news

VIDEO. Cel puțin 15 oameni au fost răniți la Tokyo, după ce au fost atacați într-un tren de un bărbat înarmat cu un cuțit


Cel puțin 15 oameni au fost răniți la Tokyo, după ce au fost atacați într-un tren de un bărbat înarmat cu un cuțit. Potrivit presei nipone, atacatorul ar fi aruncat și cu o substanță inflamabilă asupra unor călători, apoi a încercat să le dea foc. Bărbatul a fost arestat, în timp ce călătorii panicați au părăsit garnitura pe ferestre. 


Bărbatul a turnat un lichid încă neidentificat la bordul trenului şi a dat foc, potrivit mai multor media, inclusiv canalul televiziunii publice NHK şi agenţia Kyodo. Un videoclip care circulă pe Twitter arată pasageri evacuaţi prin ferestrele trenului imobilizat într-o gară din vestul capitalei.

Canalul NHK a menţionat cel puţin opt răniţi, dintre care unul grav, în timp ce agenţia de presă Kyodo vorbeşte despre 15 răniţi.

Întrebată de AFP, poliţia a refuzat orice comentariu, iar compania de căi ferate Keio nu a putut fi imediat contactată.

Atacul a avut loc în jurul orei 20.00 locale (11.00 GMT), potrivit website-ului companiei, în timp ce secţiile de votare se închideau în ţara ce a organizat duminică alegeri parlamentare, scrie Agerpres.

Agresiunile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele de foc sunt extrem de stricte. Cu toate acestea, în august, alte două atacuri au avut loc în transportul public din Tokyo. La începutul lunii august, în timp ce se ţineau Jocurile Olimpice în capitala japoneză, un atac cu cuţitul asupra unui alt tren de navetişti a făcut zece răniţi. Apoi, pe 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o staţie de metrou din capitală. În ambele cazuri, suspecţii, japonezi, au fost arestaţi la scurt timp.

 

 

Editor : A.P.


Digi24.ro