miercuri 7 iulie 11:11 PM

Abonare la google news

VIDEO| Casa Albă, despre uciderea președintelui din Haiti: ‘Este o crimă oribilă. Suntem pregătiţi să oferim orice fel de asistenţă ar solicita’


Administraţia Joseph Biden a condamnat vehement, miercuri, atacul „oribil” soldat cu moartea preşedintelui statului Haiti, Jovenel Moise, informează postul MSNBC şi agenţia Associated Press.


Mesajul adresat poporului din Haiti este că avem de-a face cu o tragedie. Este o crimă oribilă şi ne pare rău pentru pierderea suferită. Suntem alături de poporul haitian şi suntem pregătiţi să oferim orice fel de asistenţă ar solicita„, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Citește și: ALERTĂ în America Centrală, după asasinarea președintelui Jovenel Moise: Republica Dominicană închide frontiera cu Haiti

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat, miercuri dimineaţă, de un grup de comando format din mercenari străini, anunţă premierul ţării, Claude Joseph, citat de cotidianul Le Figaro.

Soţia preşedintelui a fost rănită în atac şi este spitalizată, informează Mediafax.ro.

Preşedintele a fost asasinat, în reşedinţa sa, de străini care vobeau engleză şi spaniolă. A fost atacat în reşedinţa prezidenţială. Situaţia de securitate este sub control„, a declarat premierul în funcţie, Claude Joseph.

Armata a fost mobilizată pentru a ajuta poliţia în menţinerea ordinii publice.

Citește și: VIDEO – Primele informații despre UCIGAȘII președintelui din Haiti: vorbeau în spaniolă și engleză

Jovenel Moïse, un fost antreprenor în vârstă de 53 de ani, devenise preşedinte al statului Haiti în februarie 2017. Haiti, cea mai săracă naţiune de pe continentul american, se confruntă cu probleme sistemice de securitate, în contextul activităţilor a numeroase grupuri infracţionale.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite, Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut în mai multe rânduri convocarea alegerilor legislative şi prezidenţiale anticipate anul acesta. Jovenel Moïse tocmai desemnase un nou prim-ministru, Ariel Henry, şi anunţase intenţia de a convoca alegeri anticipate.

Citește și: Haiti în pragul unui război civil – Președintele Jovenel Moise a fost asasinat .

Stiripesurse.ro