Abonare la google news

VIDEO Asociația Pro Infrastructură, concluzii îngrijorătoare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda: Perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârșitul anului 2021 este tot mai puțin probabilă. CNAIR să reacționeze la indolența constructorului

Asociația Pro Infrastructură (API) a realizat joi, 4 martie, o filmare pe lotul 2 al Autostrăzii A10, între Alba Iulia și Aiud. Potrivit reprezentanților asociației, concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare.

Lotul 2 din autostrada A10, între Alba Iulia (Sântimbru) și Aiud, de 24,25 km, este la stadiu de aproape 80%.

În acest context, estimările autorităților care anunțau la sfârșitul anului trecut că lucrările vor fi finalizate până în primăvara lui 2021 sunt nerealiste.

Reprezentanții Pro Infrastructură, care au fost pe teren în zonă, spun că problemele financiare ale companiei Aktor, cauzate de conflictele interne dintre acționarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia, s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România și, într-o postare pe Facebook, cer CNAIR să reacționeze la ceea ce numesc ”indolența constructorului”.

Conflictele din interiorul companiei mamă țin de lupta pentru preluarea controlului acesteia.

În decembrie 2020, Reggeborgh Invest B.V. a prezentat o serie de propuneri cu scopul de a elimina consiliul de administrație al ELLAKTOR.

Citeste si:  Cîțu, despre înlocuirea lui Valeriu Gheorghiță: „Nu are nicio atribuție Vlad Voiculescu dacă pleacă sau nu domnul Gheorghiță”

”EGGEBORGH a solicitat revocarea tuturor membrilor consiliului și alegerea unui nou consiliu, prin furnizarea de declarații nefondate cu privire la rezultatele financiare ale companiei”, a anunțat compania la momentul respectiv, într-un comunicat de presă emis de reprezentanții consiliului de administrație aflat în funcție.

”Încercarea de a prelua controlul asupra Companiei – încercând să elimine întregul consiliu ELLAKTOR și înlocuindu-l cu un consiliu mai slab, format doar din proprii candidați, REGGEBORGH încearcă să preia efectiv controlul ELLAKTOR. Cu o participație de 30% la GEK TERNA – principalul concurent al ELLAKTOR – există probleme serioase de concurență care pot avea un impact material asupra infrastructurii, concesiunilor și sectoarelor energetice din Grecia care sunt esențiale pentru economia elenă” se mai arată în comunicatul postat pe siteul companiei.

Postarea Asociației:

„Ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puțin descurajant. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână”, au explicat reprezentanții API.

Citeste si:  Cum a rezolvat Oradea problema termoficării

Conform detaliilor aflate de echipa API din teren, problemele financiare ale companiei Aktor (cauzate de conflictele interne dintre actionarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia) s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România.

De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km.

Iar asta se întâmplă exact acum, când condițiile meteo sunt cele mai prielnice pentru orice șantier – se pot realiza lucrări de toate tipurile, de la terasamente la structuri de beton.

În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârștul anului 2021 este tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat.

Citeste si:  Boris Johnson: Toţi adulţii vor primi un vaccin anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii iulie

Stadiul fizic al șantierului se apropie de 80%, nu mai există blocaje birocratice semnificative, astfel că solicităm CNAIR să reacționeze la indolența constructorului care a prezentat până acum peste 25 de revizii ale programului de finalizare, bineînțeles toate nerealiste, mincinoase, ultima dată de predare propusă fiind 25.06.2021”.

Lotul 2 A10 (24,25km – de la Pârâul Iovului/ Alba Iulia până la intrarea în Aiud; km 17+000 – km 41+250)

Stadiu fizic: 60,2% (avans 1,82 p.p. octombrie față de septembrie), stadiu financiar 48,59% (sursa CNAIR, date octombrie 2019)

Valoare contract: 549.332.493 lei

Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98 SRL

Contract: semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016 (inițial), amânat aprilie 2018, amânat decembrie 2019

Consultant (supervizare inginer): Asocierea S.C. KAPPA – Arhchitects & Engineers S.R.L – SALFO & Associates SA

Proiectant: D.P. Consult SRL


Citeste articolul pe G4Media