VIDEO A șaptea noapte de manifestații violente la Barcelona după arestarea unui rapper care a insultat forțele de ordine și monarhia

Pentru a şaptea noapte consecutiv, o manifestaţie la Barcelona în favoarea rapperului arestat Pablo Hasel a degenerat luni în ciocniri cu poliţia, cu acte de vandalism şi incendierea mobilierului urban, notează AFP, citată de Agerpres.

După o adunare paşnică scandând „Libertate pentru Pablo Hasel”, manifestanţii au defilat prin centrul Barcelonei până la sediul poliţiei naţionale, unde unii dintre ei au aruncat sticle şi alte obiecte către autovehiculele care protejau clădirea, potrivit imaginilor transmise la televiziune.

Citeste si:  Președintele Poloniei cere noi sancțiuni împotriva Rusiei în urma arestării opozantului rus Aleksei Navalnîi și a reprimării violente a manifestațiilor din Moscova

Manifestanţii s-au îndreptat apoi spre alte străzi din cel de-al doilea oraş ca mărime din Spania unde au incendiat mai multe pubele.

„Grupuri de protestatari dau foc baricadelor şi aruncă obiecte asupra vecinilor care se plâng de atitudinea lor”, a scris pe Twitter poliţia catalană, Mossos d’Esquadra.

Manifestaţia de luni seara, pe o noapte ploioasă, a atras mai puţină lume şi ciocnirile au fost mai puţin violente decât cele din nopţile precedente.

Citeste si:  Inter- Juventus 2-0. Echipa lui Antonio Conte egalat-o pe rivala AC Milan, iar Cristiano Ronaldo a fost la pământ

Într-o săptămână, 109 manifestanţi au fost arestaţi în această regiune din nord-estul Spaniei, potrivit poliţiei catalane.

Pablo Hasel, în vârstă de 32 de ani, a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru apologia terorismului, pentru că într-un mesaj pe Twitter l-a numit ‘mafiot’ pe fostul rege Juan Carlos, a făcut elogiul unor persoane implicate în atacuri şi a acuzat poliţia că a torturat şi ucis migranţi şi manifestanţi.

Citeste si:  Prinţul Harry şi Meghan au luat o decizie crucială. Cum va fi afectată monarhia din Marea Britanie

Arestarea sa a relansat dezbaterea în ce priveşte libertatea de exprimare în Spania şi a adâncit divergenţele în interiorul coaliţiei guvernamentale, între socialiştii premierului Pedro Sanchez şi partidul Podemos (stânga radicală), care susţine manifestaţiile.


Sursa: G4Media

 6 total views