Abonare la google news

Victorie după 57 de ani pentru România în turneul de fotbal la Jocurile Olimpice!

România a revenit cu victorie după o absență de 57 de ani în turneul de fotbal la Jocurile Olimpice. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi s-au impus cu 1-0 (0-0) în fața reprezentativei similare a statului Honduras.

Partida a fost decisă de autogolul din prelungirile primei reprize semnat de Oliva, acesta deviind în propria poartă o centrare venită în urma unu corner bătut extraordinar de Ciobanu. România va juca următorul meci pe 25 iulie cu Coreea de Sud, ora 14:00, ultimul meci din grupe fiind pe 28 iulie cu Noua Zeelandă.

Surprize pe bandă rulantă înregistrate în prima etapă la JO!

În prima etapă a turneului de fotbal masculin de la Jocurile Olimpice s-au înregistrat surprize de proporții. Deși a deplasat un lot cu numeroase vedete, unii jucători fiind prezenți chiar și la EURO 2020, printre care îi amintim pe Unai Simon, Pau Torres, Eric Garcia, Pedri, Dani Olmo și Mikel Oyarzabal, reprezentativa Spaniei nu a reușit decât o remiză albă cu selecționata Egiptului.

Franța, o altă formație de la care așteptările sunt imense, a fost spulbertă de Mexic, scor 4-1, în timp ce Argentina a cedat neașteptat cu Australia, scor 2-0.

O surpriză uriașă s-a produs și în grupa României unde Noua Zeelandă a trecut de Coreea de Sud, favorite grupei, cu scorul de 1-0. În cel mai așteptat meci al zilei, Germania a cedat în fața Braziliei cu scorul de 4-2.

Vă reamintim că primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din grupa A. Practic una dintre Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

Rezultatele înregistrate în prima etapă la Jocurile Olimpice (turneul de fotbal masculin)    
Grupa A
Mexic – Franța 4 – 1 (Tokyo)
Japonia – Africa de Sud 1-0  (Tokyo)
Grupa B
Honduras – ROMÂNIA 0 -1(Kashima)
Noua Zeelandă – Coreea de Sud 1 – 0 (Kashima)
Grupa C 
Egipt – Spania 0 – 0 (Sapporo)
Argentina – Australia 0-2 (Sapporo)
Grupa D         
Coasta de Fildeș – Arabia Saudită 2-1 (Yokohama)
Brazilia – Germania 4-2 (Yokomaha)

Citeste articolul pe Cancan