sâmbătă 5 iunie 10:00 AM

Abonare la google news

Victor Pițurcă, gata să revină în antrenorat! Singura echipă, din România, care îl atrage: „Am avut propuneri! O să văd ce aleg!”

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei României, a dezvăluit că se gândește serios să revină în antrenorat, însă, din România, este dispus să preia o singură echipă, CSA Steaua.


În acest sezon, CSA Steaua a promovat în liga a 2-a, după ce a trecut de CS Afumați, scor 4-1 la general, în finala barajului de promovare.

Ultima echipă antrenată de Victor Pițurcă a fost Universitatea Craiova, formație de care s-a despărțit în ianuarie 2020.


Victor Pițurcă, gata să revină în antrenorat

Fostul selecționer susține că singura echipă, pentru care ar reveni în fotbalul românesc, este CSA Steaua. În plus, Pițurcă a dezvăluit că ar putea să antreneze în fotbalul de afară, deoarece a primit mai multe oferte din străinătate.

„Mă gândesc să revin. În Liga 1 e exclus să merg undeva. Singurul proiect care mă interesează, din România, e cel de la Steaua.

În rest, nu sunt interesat să mă întorc în fotbalul românesc. Am spus-o şi o spun şi acum. Poate şi din afară să vină ceva, pentru că am avut ceva oferte, am avut şi de curând propuneri, dar o să văd ce aleg”, a declarat Victor Pițurcă, la Look Sport.

FRF, reacție clară cu privire la promovarea CSA Steaua în Liga 1

CSA Steaua a reușit să promoveze în Liga 2, însă echipa roș-albastră nu va putea promova în primul eșalon, dacă nu va efectua anumite schimbări de statut. FRF a venit cu lămuriri în privința acestei spețe.

În urma unui punct de vedere oficial solicitat de Digi Sport, FRF a precizat faptul că un club de drept public, în speță CSA Steaua, nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Astfel, pentru a avea drept de joc în Liga 1, CSA Steaua va trebui să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat, înainte ca noul sezon de Liga 2 să înceapă.

„Legea sportului în vigoare nu prevede posibilitatea cluburilor de drept public de a fi membre ale ligilor profesioniste. Prin urmare, o structură sportivă organizată sub forma unui club sportiv de drept public nu poate participa în competițiile organizate de Liga Profesionistă de Fotbal.

Pentru a putea participa în competiția Liga 1, un club de drept public trebuie să se reorganizeze sau să cesioneze activitatea sportivă unui club de drept privat. Comitetul Executiv al FRF a stabilit că această cesiune poate fi efectuată cu cel puțin un sezon anterior celui în care clubul urmează a promova în Liga 1. Astfel, pentru a promova în Liga 1 la finalul sezonului 2021/2022, orice club de drept public care deține dreptul de participare în Liga a 2-a ar trebui să efectueze procedurile necesare în pauza competițională dintre sezoanele 2020/2021 și 2021/2022 cu respectarea prevederilor și termenelor regulamentare ale FRF, aplicabile”, se precizează în răspunsul FRF.

Prosport.ro


Stirile.eu