duminică 4 iulie 1:06 PM

Abonare la google news

Victimele din explozia de la Petromidia vor fi transferate la spitale din străinătate


Cei doi bărbaţi care au suferit arsuri după explozia de la Petromidia vor fi trataţi în străinătate, după ce au fost iniţial transferaţi la Spitalul Floreasca.


Raportul medical a fost deja înmânat familiei, anunţă Antena 3 care citează purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Medicii de la spitalul Floreasca şi-au dat acordul pentru ambii pacienţi să fie transferaţi la un spital din afara ţării, dar se pare că doar raportul medical pentru pacientul de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 45 la sută din suprafaţa corpului a fost înmânat familiei. Conform sursei citate, costurile vor fi suportate de Petromidia, Ministerul Sănătăţii nefiind implicat în transfer.

Compania care administrează Petromidia, mesaj după explozie

„În urma incidentului de ieri, de pe platforma industrială Petromidia, patru colegi (trei din cadrul companiei Rompetrol Rafinare, unul, angajat al Rominserv), au fost spitalizați. Aceștia au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, iar doi dintre ei au fost transferați, ulterior, către Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, după stabilizare și îngrijirile medicale de specialitate.

În ceea ce privește starea colegilor internați la Spitalul Județean de Urgență Constanța, vă anunțăm că o persoană (53 de ani, lucrător instrumentare și control) a fost deja externată, având răni minore. Al doilea coleg (27 de ani, operator) a suferit o operație în zona șoldului și este în afara oricărui pericol. Acesta este stabil, conștient și ținut sub observație de medicii constănțeni în secția post-operatorie.

În acest moment, starea celor doi colegi transferați la București este stabilă, fiind în comă indusă, conform procedurilor medicale pentru tratamentele de specialitate și alinarea durerilor. Suntem alături de familiile acestora și cadrele medicale pentru a le asigura cele mai bune tratamente medicale.

Un operator de 53 de ani, cel mai grav rănit

Cel mai grav rănit dintre aceștia este colegul (53 de ani, operator) care a fost evaluat inițial cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. Reevaluarea realizată în cursul serii de ieri a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafața corpului. Al doilea coleg (58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei) se află în unitatea medicală din capitală cu răni pe 25-30% din suprafața corpului.

Compania este alături de familiile tuturor colegilor și oferim sprijin în aceste momente de grea încercare. În același timp, Rompetrol Rafinare oferă sprijin autorităților de resort pentru o evaluare și investigare rapidă a cauzelor care au stat la baza incidentului de ieri.

Conform monitorizărilor realizate intern și de către autoritățile de mediu, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat depășiri ale valorilor limită pentru indicatorii de mediu, iar norul de fum generat de incident s-a deplasat spre mare. Nu au fost afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (orașul Năvodari, comuna Corbu și stațiunile turistice din zona limitrofă). Procesele tehnologice sunt oprite, zona incidentului este securizată și monitorizată, nu există riscuri pentru angajați sau mediul înconjurător”, a transmis compania KMG International.

Bzi.ro